Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:16:30

Понад 500 нових вказівників вулиць нового дизайну встановлять цьогоріч

19.06.2019   09:36Агенцiя

У Чернігові продовжують встановлювати покажчики з назвами вулиць та номерами будинків, які виконані у одному форматі. Впродовж літа їх будуть монтувати у центральній частині міста.

Навіщо оновлюють вуличні покажчики? По-перше, значна частина вулиць перейменована, а покажчики досі старі. По-друге, практично всі покажчики у занедбаному стані, деякі вже важко прочитати. Відтак міський голова Владислав Атрошенко доручив Управлінню ЖКГ міськради за 3-4 роки оновити всі адресні покажчики будинків у Чернігові. Як відомо, у місті  налічується 2100 багатоквартирних будинків і 75 тисяч приватних осель.

Цьогоріч у приватному секторі уже змонтовано понад 170 покажчиків.

Вигляд покажчиків робоча група з дизайн-коду затвердила у жовтні 2018 році. Для іноземців назву вулиці продубльовано англійською мовою. Для кращої візуалізації таблички різні за розмірами.

Фахівець робочої групи Андрій Вареник каже, що групою розроблено три розміри вказівників, різняться вони висотою у залежності від того, де розташована вулиця і типу будинку:

- Приватний будинок висота 210 мм, середньоповерхівка 263 мм, головні проспекти міста 329 мм. По кольору і шрифту відбір відбувався таким чином, щоб можна було прочитати, як пішоходу так і людині, яка їде у транспорті, - пояснив він.

Нові покажчики вже виготовлені для вулиць П’ятницької та Кирпоноса, у серпні буде змонтована центральна частина, проспекти та вулиця Шевченка. Загалом планується до кінця літа встановити 511 табличок з назвами вулиць, далі встановлюватимуть номери будинків.

Першочергово таблички оновили на вулицях, які після декомунізації отримали нові назви: Гонча, Музейна, Всіхсвятська, Хлібопекарська, Реміснича, Єлецька, Громадська, Олега Міхнюка, Мартина Небаби, В’ячеслава Чорновола, Дмитра Самоквасова, Івана Богуна, Льотна, Козацька, Музична, Івана Мазепи, Захисників України, вулиця та провулок Любомира Боднарука.

Прес-служба Чернігівської міської ради повідомила, що на реалізацію цього проекту з міського бюджету виділено майже 700 тис. грн.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини