Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:21:52

Новини з ОТГ

13.06.2019   13:26Агенцiя

Літо — пора відпусток та відпочинку. Тож у громадах області активно взялися за облаштування місць, де можна цікаво організувати своє дозвілля.

Наприклад, у Козелецькій ОТГ оновили зону відпочинку біля річки Остер: місцину під берегом річки засипали піском, встановили лавки, а також «грибки» для тих, хто схоче полежати в затінку. Також прибрали все сміття.

Щоб на вихідних не сумували мешканці Корюківської громади, місцеві активісти спільно з міською радою постійно організовують культурно-розважальні заходи. Один з таких — мистецький фестиваль, присвячений 130-річчю від дня народження земляка Олександра Корнієвського. На його відкриття завітали гості із сусідньої громади — городнянський естрадний оркестр «Gorod Band».

Уже цими вихідними запланований перегляд кінофільму під відкритим небом.

А от у Сосниці вперше провели екозмагання «Полювання на пластик». Ідею запозичили у корюківчан та менян.

У «полюванні на пластик» взяли участь не тільки місцеві школярі, а й дорослі. Сформовані 7 команд назбирали 310 кілограмів пластикових відходів.

Перемогу здобула команда із Чорнотичів (більше 104 кілограмів), вигравши поїздку в Бреч.

До кінця місяця в Атюші Коропської ОТГ мають добудувати поле зі штучним покриттям для мініфутболу. Нині тут тривають роботи. Будують поле за кошти державної субвенції на соціально-економічний розвиток із співфінансуванням із селищного бюджету.

Не лише про відпочинок

У Менській ОТГ серйозно задумалися над переробкою твердих побутових відходів. Тут за півтора року планують збудувати перший в Україні сміттєпереробний завод, де орієнтовно працюватимуть 120 осіб. Об'єм переробки сміття на рік — 250 тисяч тонн. Проект у стадії розробки.

Куликівську громаду відвідали представники естонської волості Ряпіна, серед яких естонські парламентарі та фахівці установ соціальної сфери.

Сторони обговорили можливості секторальної співпраці, зокрема у соціальній сфері, та найближчі обмінні візити.

Принагідно іноземні гості відвідали амбулаторію та стаціонарне відділення територіального центру в Орлівці, Куликівський центр первинної медико-санітарної допомоги, центральну районну лікарню та Куликівський професійний аграрний ліцей.

У Семенівській ОТГ ключі від службової чотирикімнатної квартири вручили сімейному лікарю Вероніці Карпеко, яка з минулого року працює в центрі первинної медико-санітарної допомоги. Це вже четверта квартира, яку отримали медпрацівники в рамках діючої місцевої програми. Службове житло з ремонтом надають не лише приїжджим лікарям, а й місцевим, якщо ті не мають власного. Ще одну квартиру після ремонту (там уже замінені вікна і двері) планують передати дерматовенерологу, яка віднедавна працює в районній лікарні.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.