Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 02:12:19

З початку року контролери "Чернігівгазу" зняли майже 250 тис показань лічильників

08.06.2019   08:50Агенцiя

Впродовж 2019 року контролерами «Чернігівгазу» було зафіксовано 248,5 тис показань побутових лічильників. В середньому одному контролеру потрібно щомісяця обійти близько 3 тис домогосподарств. В масштабах області це складає 238 тис споживачів, або 70% від загальної кількості газифікованих домоволодінь з лічильниками.

Фіксацію контрольних показань лічильників проводять фахівці відділу інспектування АТ «Чернігівгаз» з відповідною періодичністю, згідно розроблених графіків обходів. Ця робота необхідна для уникнення розбіжностей в розрахунках за спожитий газ та контролювання справності та коректної роботи приладів обліку.

Згідно законодавства у сфері газопостачання, контрольна перевірка проводиться не рідше аніж раз на півроку. В той же час, незалежно прийде контролер чи ні, газовий кодекс зобов`язує споживачів самостійно контролювати розхід газу. Щомісяця, станом на 1 число місяця, наступного за розрахунковим, господар має зафіксувати показання лічильника і з 1 по 5 число передати дані газовій компанії в будь-який доступний спосіб. Крім того, до функцій контролерів входить складання актів про порушення різного характеру.

«Найчастішими порушеннями, з якими мають справу контролери, є факти втручання в роботу лічильника, що неминуче призводить до нарахування споживачу штрафних санкцій. Якщо господар систематично перешкоджає контролеру в огляді лічильника, це також є зловживанням і підставою для складання акту про недопуск і переводу на граничні норми споживання. Далі, для з`ясування причин такої поведінки споживача, передаємо інформацію у відділ безпеки. Як правило, за цими адресами до цього вже виявлялися втручання в лічильники, махінації з показаннями або порушення правил безпеки», - констатує технічний директор «Чернігівгазу» Ігор Швець.

На сьогоднішній день «Чернігівгаз» активізував роботу по виявленню споживачів, які чинять спротив встановленню лічильників за кошти газорозподільної компанії. Це також є порушенням Кодексу ГРМ, що вимагає переведення таких домоволодінь на граничні норми споживання в залежності від типу встановлених газових приладів. На виконання норм Закону України «Про забезпечення комерційного обліку природного газу», до 2021 року всі побутові споживачі мають бути переведені з нормованого споживання на споживання за лічильниками - індивідуальними чи загальнобудинковими.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.