Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:23:40

Протягом травня платники податків спрямували до бюджетів усіх рівнів понад 954 мільйони гривень

08.06.2019   07:55Агенцiя

У травні поточного року до бюджетів усіх рівнів від платників податків Чернігівської області надійшло понад 954 млн грн податків, зборів та обов’язкових платежів. Досягнуто приросту до відповідного періоду минулого року більш як на 18 відс або на 146,3 млн гривень.

Майже половину коштів (понад 469 млн грн) спрямовано до Державного бюджету. Це більше, ніж торік на 15,5 відс або на 63 млн гривень.

Досягнуто приросту по переважній більшості бюджетоформуючих платежів: по податку на доходи фізичних осіб та військовому збору – майже на 20 відс. (21,7 млн грн), податку на додану вартість – майже на 30 відс. (35,8 млн грн), податку на прибуток – більше ніж на 9 відс (5,7 млн гривень).

Місцеві бюджети у травні поточного року від сплати податків та зборів зросли більш як на 485 млн гривень. Приріст до минулого року –близько 21 відс або на 83,2 млн гривень.

В структурі наповнення місцевого бюджету найбільша частка припадає на податок на доходи фізичних осіб – близько 61 відс, якого надійшло понад 295 млн грн, більше минулорічного показника на 20,5 відс або на 50 млн гривень. Майже 15 відс. у загальній сумі – частка податку на майно, якого сплачено 72 млн грн, рівень травня минулого року перевищено на третину (18,5 млн гривень). Питома вага єдиного податку становить більше 13 відс, якого платниками сплачено 64,4 млн грн, приріст перевищує 20 відс. або близько 11 млн гривень.

Крім того, для перерахування до Пенсійного та інших соціальних фондів, страхувальниками сплачено понад 399 млн гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Порівняно з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 17,6 відс (близько 60 млн гривень), в той час як у 2019 році темп росту мінімальної заробітної плати склав 112,1 відс. (з 3723 грн до 4173 грн).

Така позитивна динаміка свідчить про ефективність вжитих заходів щодо детінізації оплати праці, підкреслює Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини