Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:40:01

У Чернігові відкрили сучасний центр надання соціальних та адміністративних послуг

29.05.2019   14:58Агенцiя

У Чернігові в приміщенні Новозаводської районної ради відсьогодні запрацював сучасний Центр надання соціальних послуг та інших адміністративних послуг у форматі «Прозорий офіс».

Тут у комфортних умовах прийматимуть громадян працівники районного управління праці та соціального захисту населення, фахівці головного управління Пенсійного фонду, центру надання адміністративних послуг, служби у справах дітей. Урочисте відкриття центру відбулося за участю заступника міністра соціальної політики України Миколи Шамбора, чернігівського міського голови Владислава Атрошенка, заступниці голови Чернігівської облдержадміністрації Наталії Романової та інших почесних гостей.

- І ми, і наш світ знаходимося в постійному процесі вдосконалення, зміни технологій. Ще 20 років тому про «Прозорий офіс», у якому сьогодні дійсно розміщається 4 служби, не можна було і мріяти. Сьогодні за рахунок спільних баз даних, ІТ-технологій усе спрощується. На даному етапі часу такий офіс – це дійсно правильне рішення. У подальшому, я думаю, воно буде трансформуватися в смартфон – і взагалі не треба буде нікуди ходити і мати будь-яких офісів. Я думаю, що до цього вже небагато часу, - сказав Владислав Атрошенко при відкритті центру.

Він нагадав присутнім про те, що Чернігів намагається бути кращим містом  в Україні серед рівних по потенціалу міст. І в питаннях модернізації соціальних послуг також. Після вивчення цього питання Чернігів відмовився від запровадження мережі «Готово», яка працює в Києві. Натомість наше місто розвиває та поширює технологію роботи міського Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), який є одним із найкращих в Україні.

Новий Центр надання соціальних та адміністративних послуг у Чернігові створений за ініціативи Новозаводської районної у місті ради та за сприяння Чернігівської міської ради. Завдяки зусиллям місцевої влади на всіх рівнях Міністерством соціальної політики України наше місто було включено до переліку міст, що беруть участь у пілотних проектах із створення центрів надання адміністративних послуг «Прозорий офіс».

У рамках цієї програми на реконструкцію приміщення з державного бюджету виділено 7,5 млн грн та забезпечено співфінансування з міського бюджету в розмірі 1,8 млн грн. У межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення», що реалізується Міністерством соціальної політики України, за сприяння Світового банку, Центр облаштовано меблями та сучасною комп’ютерною технікою.

У «Прозорому офісі» жителі міста отримують соціальні та адміністративні послуги з призначення субсидій, різних видів допомог та компенсацій, одержання пільг, призначення та перерахунку пенсій, реєстраційні послуги.

Обслуговування здійснюється з дотриманням світових стандартів за принципами відкритості, прозорості, оперативності, якості, орієнтації на одержувача послуг. Працює сучасна система «фронт» і «бек» офісів.

Вдосконалена система надання соціальних послуг дозволить мешканцям міста вирішити свої питання швидко та зручно, інформує прес-служба Чернігівської міської ради.
 

    Центр розташований на І-ІІ поверхах приміщення Новозаводської районної ради за адресою: м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, 19.
    Робочі години: з 8.00 до 17.00 (понеділок-четвер), з 8.00 до 16.00 (п'ятниця).
    Контактний телефон - 677-122.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.