Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:04:25

До суду направлено обвинувальний акт за фактами розбійних нападів на учнів Сосницького ліцею

28.05.2019   08:23Агенцiя

Сосницьким відділом Менської місцевої прокуратури здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами розбійних нападів на неповнолітніх учнів Сосницького ліцею. Дані події мали місце в лютому 2019 року.

Саме тоді місцевий житель, погрожуючи проколоти долоню руки металевим предметом, схожим на ніж, вимагав у неповнолітнього грошові кошти у сумі 200 гривень.

В подальшому, погрожуючи заподіянням тілесних ушкоджень з використанням дерев’яного предмета, схожого на бейсбольну биту, вимагав у двох інших неповнолітніх осіб грошові кошти в сумі 200 грн.

Реально сприймаючи погрози зловмисника учні ліцею передавали останньому вказані суми грошей.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальний акт направлено до суду.

Дії чоловіка кваліфіковано за частиною 1 статті 187, частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України, як напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, та напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із погрозою застосування насильства, небезпечним для здоров’я особи, яка зазнала нападу, вчиненим особою, яка раніше вчинила розбій.

У разі визнання особи винною у вчиненні вказаних правопорушень, йому загрожує покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини