Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 22:23:25

Відбулася презентація акції та інформаційної кампанії "Ліки від байдужості"

16.05.2019   15:13Агенцiя

15 травня відбувся прес-захід, метою якого була презентація акції та інформаційної кампанії «Ліки від байдужості», що пройде у Чернігові до Всесвітнього дня пам`яті людей, які померли від СНІДу.

Анжела Мойсеєнко, Голова Правління БО «Чернігівська МЕРЕЖА» зауважила, що люди, які живуть з ВІЛ/СНІДом часто стикаються з упередженим до них ставленням та дискримінацією. «Акція «Ліки від байдужості» покликана звернути увагу суспільства на проблеми людей, що мають ВІЛ. Навколо питання СНІДу досі існує багато міфів та стигми, а тест на ВІЛ залишається тим, чого бояться та уникають більшість українців. Ми вважаємо, що ситуацію з епідемію можуть перевернути прості та доступні речі необхідні кожному — розуміння та небайдужість. Інший посил акції – це небайдужість до cебе та свого здоров`я. Зокрема, потурбуватися про себе можна просто пройшовши тест на ВІЛ та взяти з собою своїх найрідніших. Це безкоштовно, швидко, конфіденційно. До речі, це можна буде зробити і під час акції 19 травня з 15.00 до 18.00 біля художнього музею. На мешканців міста чекають і інші активності – пізнавальний квест, творчий проект, дискусійний майданчик.»

Іншими спікерами заходу стали Микола Дейкун, головний лікар Чернігівського обласного протитуберкульозного диспансеру, а також Лисенко Галина Василівна, його заступник з протидії ВІЛ-інфекції та СНІДу розказали про стан поширення ВІЛ-інфекції в Чернігівській області, шляхи передачі, особливості пребігу захворювання та інтегровані послуги для ВІЛ-позитивних людей.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.