Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 23:19:06

За грати на 10 років

10.05.2019   13:52Агенцiя

Прилуцькою місцевою прокуратурою підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні відносно жителяс. Яблунівка, Прилуцького району, який вчинив умисне вбивство.

Як встановлено в судовому засіданні, 09.01.2019 у вечірній час, за місцем проживання мешканця с. Яблунівка Прилуцького району Чернігівської області, у жилому будинку між останнім та його знайомим односельцем, після спільного розпиття алкогольних напоїв, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, виникла сварка та бійка.

Відразу після цього, у ході бійки, господар будинку перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння,  з метою умисного протиправного заподіяння смерті іншому, повалив останнього на підлогу та взявши до рук дерев’яне поліно завдав ним чисельні удари по голові потерпілого.

Таким чином, своїми умисними діями спричинив потерпілому тілесні ушкодження у вигляді: розтрощення черепу, набряку-набухання головного мозку, субарахноїдального крововиливу, які відносяться до категорії тяжких ушкоджень за ознакою небезпеки для життя.

Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий загинув на місці події. У подальшому злочинець перетягнув тіло потерпілого з будинку на двір господарства та закопав у сніг.

Прокурором у суді надано беззаперечні докази, за сукупністю яких вина обвинуваченого у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині), визнано судом доведеною.

Вироком Чернігівського районного суду від 06.05.2019 обвинуваченого визнано винним, та призначено покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до вступу вироку у законну силу залишено без змін.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини