Борзнянський район: рятувальники визволили корову з силосної ями
9 травня о 08:20 до Служи порятунку "101" Борзнянського району з проханням допомогти витягнути її корову звернулася місцева жителька м. Борзна.

Як повідомила жінка, під час випасання тварини на території колишнього фермерського господарства її корова провалилася, у силосну яму глибина якої наближується до 3 м.
На місце події за викликом прибув черговий караул 24-ї Державної пожежно-рятувальної частини УДСНС України у Чернігівській області.
Рятувальники за допомогою пожежних рукавів обв’язали корову, бо звичайними мотузками можна травмувати тварину, підняли на поверхню та визволили із пастки.
До рятувальних робіт залучались 4 чоловіка особового складу та 1 одиниця техніки. Внаслідок рятувальних робіт тварина не постраждала, повідомляє УДСНС України у Чернігівській області.
Останні новини Чернігівщини

Водійське посвідчення за 12 тис. грн – повідомлено про підозру жителю міста Ніжин 13:25
За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю міста Ніжин у одержанні неправомірної вигоди для себе, за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Чернігівці літнього віку можуть вивчати англійську на безоплатному онлайн-курсі — деталі 13:03
У Чернігові стартує безоплатний онлайн-курс англійської мови для людей літнього віку. Навчання проходить одразу на кількох рівнях — від початкового до Pre-Intermediate.

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».