Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 23:43:21

Унікальні операції військових хірургів

08.05.2019   12:31Агенцiя

В 407-му військовому госпіталі, що базується у Чернігові з початком воєнних дій значно активізували свою діяльність військові хірурги. Вчасна допомога пораненим зі Сходу, багатогодинні операції та впровадження нових методик вже стало сьогоденням військових лікарів.

В ході розвитку сучасної медицини основний акцент військові хірурги зробили на мініінвазивну та лапароскопічну хірургію, тобто проведення операцій без високої травматизації, без розрізів, дрібними проколами або взагалі без проколів.
   
Основною особливістю такого медичного втручання є те, що протягом декількох днів після проведення операції  реабілітаційний  період для хворого закінчується і невдовзі після невеличкого амбулаторного лікування військовослужбовці вже можуть виконувати посадові обов’язки.
   
— Більшість операцій, які опанували військові хірурги є унікальними. Такі операції без ризику для здоров’я людини як на Чернігівщині так і в багатьох  регіонах робимо лише ми, адже в нас є великий досвід, вміння та певні напрацювання. За медичною допомогою до нас звертаються як наші військові, так і військовослужбовці з інших регіонів, не залишаємо ми поза увагою  і місцевих мешканців, — зазначив кандидат медичних наук, провідний хірург Чернігівського військового госпіталю Павло Варшавер.
     
Наразі, вже близько дванадцяти тисяч військовослужбовців та ветеранів військової служби перебувають на обліку в Чернігівському військовому шпиталі та постійно користуються висококваліфікованою медичною допомогою, інформує Відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони (м. Чернігів).

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.