Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:41:35

Прокуратурою виявленні численні порушення при виконанні стягнень у виді громадських та суспільно корисних робіт

04.05.2019   10:08Агенцiя

Органами прокуратури перевірено додержання вимог оновленого законодавства України про адміністративні правопорушення під час виконання уповноваженими органами з питань пробації адміністративних стягнень, у виді суспільно корисних, громадських робіт та засвідчено наявність порушень як при призначенні адміністративних стягнень, так й при їх виконанні.

Найбільш грубі порушення закону підлягають дослідженню у кримінальних провадженнях, ініційованих прокурором в порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України задля об’єктивної та неупередженої оцінки.

Так, службові особи сільських рад Чернігівського району вносили недостовірну інформацію до табелів обліку робочого часу правопорушників про відпрацьований ними час, що дозволяло уникнути стягнення. Ці факти перевіряються в двох кримінальних провадженнях.

Окремі органи місцевого самоврядування ігнорують вимоги законодавства та відмовляються визначати місця та види суспільно корисних робіт правопорушникам, які є злісними неплатниками аліментів. За позовом прокурора одне з таких рішень стало предметом судового спору. Позов задоволено, повідомила прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Крім того, регіональною прокуратурою ініційовано апеляційний перегляд двох рішень судів першої інстанції, якими на правопорушників накладено стягнення вже після сплину визначених законом строків притягнення особи до адміністративної відповідальності. Апеляційні скарги задоволено.
Оскаржено прокуратурою області постанову суду про накладення на правопорушника стягнення у виді громадських робіт, яка винесена судом без участі особи, чим порушено право на захист. Рішення суду скасовано апеляційною інстанцією.

Усього за результатами перевірок органами прокуратури області до ЄРДР внесено відомості про вчинення 2 кримінальних правопорушень. На усунення виявлених порушень прокурорами внесено 6 документів прокурорського реагування, понесли дисциплінарну відповідальність 6 осіб, заявлено позов та внесено 5 апеляційних скарг.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.