Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 11:15:48

З початку року на Чернігівщині анульовано 13 ліцензій за продаж алкогольних і тютюнових виробів неповнолітнім

23.04.2019   11:45Агенцiя

Управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Чернігівській області протягом першого кварталу 2019 року забезпечено надходження акцизного податку до загального фонду державного бюджету в сумі – 4,2 млн грн. До місцевого бюджету за січень – березень 2019 року надійшло близько 27,8 млн грн акцизного податку з роздрібної торгівлі.

Протягом першого кварталу 2019 року обліковується 1702 суб’єкта господарювання які отримали 4696 ліцензій, з них 2695 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями, 2001 ліцензія на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Протягом січня-березня поточного року проведено 62 перевірки суб'єктів господарювання, що займаються роздрібною торгівлею алкогольними напоями, тютюновими виробами та пальним, за результатами яких виявлено 57 порушень.
За матеріалами вказаних перевірок, ГУ ДФС у Чернігівській області прийнято рішень про застосування штрафних фінансових санкцій на суму 639,2 тис. грн.

Найбільш розповсюджене порушення – роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої, з початку року встановлено 33 таких порушення. Більшість виявлено в Козелецькому, Бахмацькому та Ніжинському районах Чернігівської області.   

Також перевірками встановлені інші більш часті порушення, а саме:
5 – роздрібна торгівля алкогольними напоями без наявності ліцензії;
5 – порушення вимог рішення міських рад щодо обмеження продажу алкогольних напоїв у встановлений час доби;
3 – торгівлі алкогольними напоями на розлив для споживання на місці СГ, що не мають статусу громадського харчування;
3 – зберігання алкогольних напоїв у місцях зберігання не внесених до ЄДР;
З початку року анульовано 13 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами за продаж алкоголю/тютюну особам, які не досягли 18 років.

              
Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність, коли 30 березня 2023 року знімальній групі місцевого телеканалу “Дитинець” бізнесмен та екскандидат у депутати Сергій Берестовий зламав камеру та перешкоджав проводити зйомку.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.