Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:51:54

Депутати розглянули проект Інвестиційної програми ПАТ "Чернігівобленерго" на 2019 рік

19.04.2019   10:43Агенцiя

18 квітня відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, яке провів її голова Дмитро Іванов.


В обговоренні питань порядку денного взяли участь депутати обласної ради, технічний директор ПАТ «Чернігівобленерго» Сергій Фелик, директор з капітального будівництва та інвестицій Ігор Синявський, представник інспекції Держенергонагляду в області Микола Подольський та інші.

На розгляд постійної комісії були внесені питання про Інвестиційну програму ПАТ «Чернігівобленерго» на 2019 рік та проект Плану розвитку оператору системи розподілу ПАТ «Чернігівобленерго» на 2020-2024 роки.

Дмитро Іванов, звертаючись до колег, зазначив, що депутати обласної ради підтримали Звернення щодо включення питання реконструкції схем зовнішнього живлення та заміни застарілого обладнання трансформаторної підстанції стадіону імені Ю.О. Гагаріна (ДП «Олімпійський навчально-спортивний центр «Чернігів») до інвестиційної програми ПАТ «Чернігівобленерго» на 2019 рік. Воно було направлено до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики

та комунальних послуг підтримала. Він також висловив сподівання, що учасникам засідання вдасться досягнути консенсусу у зазначеному питанні та прийняти відповідні пропозиції.

Сергій Фелик, у свою чергу, відзначив, що попередньо зазначений об'єкт не включений у проект Інвестиційної програми та згідно із Методикою оцінки технічного стану ТП-193 перебуває у задовільному стані, але для повноцінного функціонування необхідно провести відповідні роботи.

Ігор Синявський, розповідаючи про Інвестиційну програму ПАТ «Чернігівобленерго», відзначив, що проект цього документу включає заходи, які були розпочаті у 2018 році та нові заходи 2019 року.

За рахунок інвестиційної програми 2019 року прогнозується частково покращити технічний стан обладнання, завершити реконструкцію повітряної лінії 35 кВт в Козелецькому районі, та повітряних ліній в місті Ніжин. Разом з тим, необхідно провести реконструкцію кабельних та повітряних ліній в Чернігові, Ніжині та Прилуках загальною протяжністю 21,16 км.

За словами директора з капітального будівництва та інвестицій ПАТ, також передбачається технічне переоснащення обладнання підстанцій у Семенівському, Ічнянському, Менському, Козелецькому районах та місті Прилуки.

Планується продовжити проектні роботи з реконструкції електромереж в Ічні та Корюківці для подальшої їх реалізації. Інвестиційною програмою також передбачені заміна лічильників на нові, покращання диспетчерського зв'язку, парку автотранспортної техніки для обслуговування електричних мереж та комп'ютерного обладнання.

Технічний директор Сергій Фелик у своєму виступі окремо зупинився на проекті Плану розвитку ОСР ПАТ «Чернігівобленерго» на 2020-2024 роки. Він відмітив, що пріоритетним напрямком кампанії в розвитку енергетичної галузі Чернігівської області є проведення реконструкції та модернізації фізично зношеного та морально застарілого обладнання трансформаторних підстанцій і повітряних ліній електропередач. Насамперед, під час виконання реконструкцій мереж 0,4-10 кВт приділятиметься увага впровадженню заходів з енергоефективності.

В 2019 році розроблено проект «Плану системи розподілу ПАТ «Чернігівобленерго» на період 2020-2024 років» згідно вимог Кодексу систем розподілу, який затверджений постановою НКРЕКП, відкрите обговорення якого відбудеться 23 квітня поточного року в приміщенні товариства.

Голова постійної комісії з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики Дмитро Іванов наголосив, що депутатами буде напрацьовано відповідні пропозиції до ПАТ «Чернігівобленерго», які, на його переконання, сприятимуть покращанню надання послуг з енергопостачання населенню та інвестиційного клімату в цілому.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини