Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 14:51:06

Розпочато прийом проектів бюджету участі

15.04.2019   09:33Агенцiя

Сьогодні, 15 квітня, стартує прийом проектів, які будуть змагатися за реалізацію в 2020 році в рамках бюджету участі (громадського бюджету). Проекти можна подавати до 31 травня включно.

Як відомо, Чернігів у 2015 році запровадив бюджет участі першим серед українських міст. А зараз вже важко знайти не те що велике – навіть районне місто, яке би не перейняло цей успішний досвід. Наше ж місто цього року приймає проекти вже вп’яте.

У рамках бюджету участі чернігівці самі спочатку пропонують, а потім більшістю голосів визначають, що, де і як у місті потрібно зробити. До 31 травня кожен може подати проект (кошторисом від 0 до 1,5 млн грн). Ті з проектів, які зберуть найбільше голосів у результаті загальноміського голосування у вересні, наступного року будуть виконані коштом міського бюджету. Положенням про бюджет участі визначено, що на їх реалізацію йде 1% планових надходжень бюджету поточного року. Цього року це майже 20 мільйонів гривень.

Щоби подати проект, потрібно заповнити електронну заявку онлайн-системі "Громадський проект" https://chernihiv.pb.org.ua/.

Після успішної реєстрації та внесення необхідної інформації про проект, його друкований варіант, згідно з додатком 1 до Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у місті Чернігові (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/budget/docs/15875), обов’язково подається до відділу звернень громадян міської ради за адресою: вул. Шевченка, 9.

Прийом проектів триватиме до 31 травня поточного року включно, з понеділка по п’ятницю, з 8.00 до 17.00. Перерва з 13.00 до 14.00.

Телефон для додаткових консультацій (0462) 677-064

Більше відомостей про міську програму громадського бюджету Чернігова та її виконання – у спеціальному розділі http://bit.do/ePqho на веб-порталі Чернігівської міської ради.

   
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.