Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:58:28

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт відносно хакера

12.04.2019   08:32Агенцiя

Затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт відносно місцевого мешканця, якого підозрюють у вчинення ряду кримінальних правопорушень, пов’язаних з несанкціонованим втручанням в роботу, автоматизованих систем, що призвело до витоку, блокування інформації.

Так, досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений користуючись власним стільниковим телефоном та послугами доступу до всесвітньої мережі «Internet» стільникового оператора мобільного зв’язку діючи умисно, з метою розповсюдження шкідливого програмного засобу, призначеного для несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), використовуючи можливості месенджеру «Telegram» зі свого аккаунту, надіслав іншому користувачу месенджеру «Telegram» шкідливий програмний засіб, який, відповідно до висновку судової комп’ютерно-технічної експертизи, являється шкідливим програмним засобом та після активації якого в операційній системі відкривається доступ до файлів та ключів реєстру електронної обчислювальної машини.

Основна його функція - підміна номерів електронних гаманців платіжних систем «Qiwi», «Webmoney», а також цілого ряду криптовалют таких як Bitcoin, Monero, zCash, DOGE, DASH, Etherium, Blackcoin та Litecoin в буфері обміну операційної системи ураженого комп’ютера, на номер електронного гаманця, який було вказано особою, що його розповсюдила в наслідок чого кошти, які перераховуються потрапляють на рахунок останнього.

Крім того, чоловіка обвинувачують у несанкціонованому втручанні, шляхом подолання систем логічного захисту автоматизованої системи «Steam», до акант, в наслідок чого отримав можливість без згоди власника розповсюджувати інформацію, яка знаходилась на цьому аканті.


Довідково: за вчинення вказаних злочинів передбачено максимальне покарання у виді 6 років позбавлення волі.


Чернігівська місцева прокуратура

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.