Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 00:08:19

Кілометри, гранати, автомати: у Гончарівському відбулися змагання з воєнізованого кросу

11.04.2019   10:25Агенцiя

Змагатися на першість оперативного командування «Північ» на загальновійськовому полігоні зібралися понад сто чоловіків та жінок з військових частин Житомирської області та Чернігова. Демонстрували не тільки швидкість та витривалість, а й влучність у стрільбі та вправність у метанні гранати.


Долаючи дистанцію у три кілометри, учасники мали виконати вправу зі стрільби з автомату Калашникова, поціливши у мішень на відстані 100 м, та метнути гранати. Між іншим, для дівчат змагання відрізнялися тільки дистанцією для метання гранати, усе інше – на рівні з чоловіками.

Загалом у воєнізованому кросі взяли участь 13 команд по вісім осіб: шестеро чоловіків та двоє дівчат. До речі, серед учасників вже були ті, які захищали честь своїх військових частин і на інших чемпіонатах ОК «Північ». Такі собі універсальні спортсмени і гирі підіймають, і в рукопашному бою б’ються, і змагаються з армреслінгу…

«Це щорічні змагання, які входять до спартакіади оперативного командування «Північ». Але цього року вперше у них беруть участь жінки. Військовослужбовці з найкращими результатами у складі збірної будуть захищати честь оперативного командування на Чемпіонаті Сухопутних військ Збройних Сил України, який відбудеться вкінці квітня», - розповів начальник фізичної підготовки та спорту управління підготовки управління ОК «Північ» підполковник Руслан Карпінський.

У підсумку перше командне місце вибороли бійці Чернігівського регіонального центру радіоелектронної розвідки «Північ». Друге – військові 30 окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького з Новоград-Волинського. На третій сходинці – армійці з 54 окремого розвідувального батальйону також з Новоград-Волинського. Медалями та грамотами були нагороджені спортсмени і в особистих заліках. Чемпіонат проходив за підтримки голови Чернігівської обласної організації громадської організації ВФСТ «Україна» Андрія Кужельного.

Спартакіада оперативного командування «Північ» продовжиться змаганнями зі швидкісної стрільби, які заплановані на кінець квітня.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини