Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:04:31

ОТГ на Чернігівщині виграла японський грант

06.04.2019   11:41Агенцiя

Михайло-Коцюбинська селищна рада Чернігівського району Чернігівської області, яка є центром об'єднаної територіальної громади, через неурядову організацію виграла грант уряду Японії на повну заміну каналізаційної системи опорної школи-гімназії.


Про це повідомила Оксана Стельмах, радник з питань комунікацій Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

"Михайло-Коцюбинська громада взяла участь у Програмі безпеки людини КУСАНОНЕ, яку в Україні реалізовує уряд Японії, і через громадську організацію виграла грант на втілення проекту покращення санітарних умов у приміщенні гімназії. А саме проведення капітального ремонту туалетів, систем водопостачання та водовідведення. Реалізовувати проект буде "Дитячий фонд Чернігівщини", він же й найматиме підрядника", - розповіла радниця.

За словами директора Михайло-Коцюбинської гімназії Миколи Шпака, перший корпус освітнього закладу був зведений у 1976 році і побутових зручностей не мав зовсім. У 1995-му школу розширили шляхом прибудови другого корпусу, але систему водовідведення в ньому змонтували недосконало.

"Школа будувалася швидкими темпами, все робилося поспіхом, тож, коли будівлю здали в експлуатацію, половина каналізаційної траси не функціонувала зовсім. Друга половина працювала, але чи то труби були не такі, чи проклали їх не з тим ухилом, але користуватися нею було дуже проблематично. Фахівці протестували можливості всієї системи водовідведення і залишили для користування тільки 2 туалети на першому поверсі - хоча б для учнів початкових класів. Старші діти усі ці роки ходять у вбиральню, розташовану надворі", - окреслив проблему директор.

Від реалізації грантового проекту, який обіцяли виконати за 3 місяці, директор очікує створення сучасних європейського рівня побутових умов у гімназії, яка є опорним освітнім закладом ОТГ й де навчається 351 учень.

Менеджер зазначеного проекту, спеціаліст з економічного розвитку та інвестицій Михайло-Коцюбинської селищної ради Зоя Чугай розповіла, що підготовка до отримання гранту тривала цілий рік. За цей час громада надала безліч документів і пройшла всі етапи відбору. Угода щодо виділення коштів укладалась нещодавно в Посольстві Японії в Україні. З боку надавача допомоги документ підписував Надзвичайний і Повноважний посол Такаші Кураі, з боку отримувача - голова ГО "Дитячий фонд Чернігівщини" Валентина Хуторненко.
Читайте також: Е-рішення: три громади Дніпропетровщини отримають нові ІТ-інструменти

"Сума гранту - 46 тис. 203 долари США. За ці кошти буде повністю замінена каналізація в школі, будуватимуться теплі туалети в усіх корпусах і на всіх поверхах, а також душові кабінки у роздягальнях спортзалів. Угода передбачає співфінансування з ОТГ, але наш внесок буде визначений по закінченні робіт. Тобто, громада доплатить за те, на що не вистачить японської допомоги", - поінформувала Чугай.

Вона додала, що одночасно в японському посольстві надавалися гранти ще десятку організацій та фондів. Однак проект по Михайло-Коцюбинському, як відмітили в диппредставництві, - найпотужніший і найскладніший, оскільки передбачає будівництво.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/2672841-otg-na-cernigivsini-vigrala-aponskij-grant.html?fbclid=IwAR3DmHxS63BRVjSna6PsIshYmszc-Bz8irQ6JjnRuPeEQjmX_Y78mimezHg

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини