Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:36:01

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області у спорі щодо передачі майна у комунальну власність

05.04.2019   08:52Агенцiя

Органами прокуратури проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів територіальних громад, зокрема щодо дотримання вимог законодавства про передачу об’єктів соціальної сфери у комунальну власність.

Як встановлено вивченням, проведеним прокуратурою області, частина гуртожитку державного житлового фонду, розташованого у місті Чернігові по проспекту Перемоги, до цього часу, незважаючи на наявність правових підстав, залишається непереданою в комунальну власність територіальної громади міста та продовжує використовуватися приватним суб’єктом господарювання.

З метою поновлення інтересів держави в особі територіальної громади,  прокуратура області в порядку реалізації повноважень, визначених статтею 23 Закону України «Про прокуратуру», звернулася до суду з позовом про спонукання суб’єкта господарювання вчинити дії, спрямовані на передачу приміщення гуртожитку орієнтовною вартістю 17 млн грн, у комунальну власність територіальної громади міста Чернігова.

Дослідивши надані сторонами докази, суд першої інстанції ухвалив задовольнити позов прокурора. Водночас, за апеляційною скаргою відповідача, Північний апеляційний господарський суд це рішення скасував.

Послідовно відстоюючи власну правову позицію, прокуратура області звернулася з касаційною скаргою до Верховного Суду, яким справу повернуто на новий розгляд до суду апеляційної інстанції.
Надавши належну оцінку доводам сторін, постановою Північного апеляційного господарського суду від 01.04.2019 скаргу відповідача відхилено та залишено в силі рішення суду першої інстанції про задоволення позову.

З урахуванням ст. 241 Господарського процесуального кодексу України, рішення про передачу приміщення гуртожитку у комунальну власність набрало законної сили та підлягає виконанню.

Після передачі гуртожитку у комунальну власність, 46 сімей, які в ньому проживають, зможуть скористатися правом приватизації кімнат.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.