Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 18:55:02

До Ніжина завітали представники Центру розвитку місцевого самоврядування

03.04.2019   09:36Агенцiя

2 квітня до Ніжина з метою знайомства з громадою та вивчення питання щодо можливості надання допомоги у модернізації центру надання адміністративних послуг Ніжинської міської ради завітали представники Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за сприяння Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону: Ірина Кудрик - директор Центру, регіональні спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" Сергій Карман та Марина Дзендзель, а також заступник начальника відділу забезпечення розвитку підприємництва ДЕР Чернігівської ОДА Світлана Лисенко.


Гостей приймав міський голова Анатолій Лінник. Також на зустрічі були присутні перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник, начальник відділу адміністративно-дозвільних процедур Володимир Градобик та співробітники відділу економіки.
Основними питаннями з якими зверталися представники Центру розвитку місцевого самоврядування до міської влади були перспективи створення повноцінного Центру надання адміністративних послуг та перевірка спроможностей громади щодо реалізації проекту.

У ході обговорення Анатолій Валерійович ознайомив гостей із планами стосовно створення Центру надання адміністративних послуг в оновленому форматі та у новому приміщенні, а також про потенційно можливий перелік послуг, які зможуть отримати фізичні та юридичні особи.

Перший заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Григорій Олійник проінформував про існуючу мережу з надання адміністративних послуг, зокрема зазначив, що крім активно функціонуючого ЦНАПу послуги надають також у п’яти осередках органів самоорганізації населення. Водночас, створення нового ЦНАПу буде вагомим кроком у розбудові Ніжинської міської об’єднаної територіальної громади.

Марина Дзендзель коротко, але змістовно сформулювала основоположні засади, на яких будується сучасний центр надання адміністративних послуг:
    зосередити максимальну кількість послуг в одному місці, як для фізичних так і для юридичних осіб;
    забезпечити належний зовнішній вигляд приміщення (єдиний простір, пандус, санвузол та ін.);
    створити ефективне віддалене робоче місце адміністратора.

Анатолій Лінник підсумував діалог твердженням, що створення ЦНАПу "забиває основоположні кілочки" у процесі реалізації реформи децентралізації.

Після зустрічі у міського голови, гості провели огляд існуючих локацій з надання адміністративних послуг у місті, а також відвідали будівлі які потенційно мжуть стати новим ЦНАПом.

По тому представники Центру розвитку місцевого самоврядування повернулися до малої зали виконавчого комітету Ніжинської міської ради, де вже у більш щирокому колі за участю міського голови, депутатів Ніжинської міської ради, керівників структурних підрозділів виконавчого комітету, представників громадськості, було обговорено ключові питання по створенню у Ніжині нового сучасного центру надання адміністартивних послуг.

Директор Чернігівського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Ірина Кудрик повідомила, що пріоритетним напрямом з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку "U-LEAD з Європою", який управляється Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida) є підтримка створення в територіальних громадах, що є адміністративним центром району, ЦНАП, який буде обслуговувати мешканців громади та за потреби мешканців усього району, у тому числі у форматі спільного з райдержадміністрацією ЦНАП.

Надалі регіональний спеціаліст програми "U-LEAD з Європою" Марина Дзендзель презентувала детальну дорожню карту по модернізації ЦНАПу, починаючи від мети та завдань і закінчуючи дизнайном інтер’єру та розміщенням функціональних зон. В ході презентації присутнім на прикладі вже реалізованих проектів було роз’яснено як відбувається вся процедура створення/модернізації. На жаль, спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" не зможуть допомогти фінансово, але, у той же час, нададуть потужну інституційну допомогу, яка полягатиме у методолігічній підтримці, участі у розробці розпорядчих документів, допомозі в інтеграції найбільш поширених послуг у ЦНАП, формуванні штату ЦНАП.

На завершення, спеціалісти програми " "U-LEAD з Європою" висловили сподівання, що завдяки активній позиції місцевої влади та співпраці з їх організацією запланований проект вдастся реалізувати.

 
Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.