Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:59:30

Чернігівський окружний адміністративний суд провів “Урок справедливості” для першокласників

29.03.2019   08:34Агенцiя

У середу, 27 березня, суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Ірина Соломко та головний спеціаліст відділу організаційного забезпечення та аналітично-статистичної роботи суду Алла Бобрушко провели пізнавальний “Урок справедливості” для першокласників приватної школи “МудрАнгелики”.

Під час уроку дітям було презентовано мультфільм про суд, знятий в рамках проекту “Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів” за підтримки Програми USAID “Нове правосуддя”. Він створений для підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів України.

Під час цього заходу школярі мали можливість відчути себе в ролі справедливих суддів та допомогти героям яскравого мультфільму “Кінь проти Хом’яка” чесно вирішити спір, що виник між казковими мешканцями лісу.

Суддя Ірина Соломко вислухала думки дітей щодо того, хто із героїв мультфільму правий, а хто ні, в ігровій формі пояснила, як завжди залишатися справедливим. Під час палких дискусій діти погодилися, що обов’язковість рішення для всіх є запорукою мирного життя у подальшому. Також Ірина Іванівна продемонструвала присутнім мантію та нагрудний знак судді, розповіла про цю професію. Наприкінці уроку учні отримали значки з серії “Справедливці” та диплом про участь у всеукраїнській акції.

Нагадаємо, метою таких комунікаційних заходів є утвердження принципів верховенства права, донесення дітям у доступній формі знань про роль суду у суспільстві та державі, важливості принципу верховенства права, справедливості і рівності всіх перед обличчям закону. Подібний захід Чернігівським окружним адміністративним судом було проведено вже вдруге.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини