Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 12:35:23

Зоопарк-3 та ХОРТ: чернігівські військові науковці проводять випробування нових українських розробок

26.03.2019   09:15Агенцiя

Спеціалісти Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, що у Чернігові, активно ведуть роботу з новими українськими розробками для Збройних Сил України.

Так, зокрема, на півночі України проводяться державні випробування радіолокаційного комплексу контрбатарейної боротьби “Зоопарк-3”. Нова розробка використовує сучасний принцип радіолокації – цифрову антенну решітку, яка має низку значних переваг перед аналоговими фазованими антенними решітками.

- Цей виріб виготовлено запорізьким підприємством “НВК Іскра”. Він призначений для виявлення вогневих позицій артилерії та ракетних пускових установок противника з передачею їх координат своїм артилерійським підрозділам для подальшого знищення ворога, - розповів один з членів випробувальної комісії Сергій Цілина.

Паралельно фахівці ДНДІ випробувань і сертифікації ОВТ проводять визначально відомчі випробування полум'ягасника для зенітної установки “ХОРТ-23-2-ЗУ” компанії “Конструкторське бюро “ХОРТ”.

- Пристрій призначений для зменшення дульного полум’я та знижує демаскуючі ознаки вогневої позиції зенітної установки. На даному етапі ми проводимо випробування впливу дослідних зразків полум'ягасників на тактико-технічні характеристики зенітної установки ЗУ-23-2, - зазначив керівник випробувальної бригади Андрій Артікула.

 
Олександр Штупун

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини