Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 11:10:08

"Жити і працювати треба на рідній землі"

25.03.2019   11:23Агенцiя

Ні величезна конкуренція в деревообробній галузі, ні страшна невдача, коли внаслідок пожежі було знищено майже весь родинний бізнес, ні брак коштів на розвиток власної справи, ні перспектива тяжкої праці та всіляких повсякденних труднощів не зупинили чернігівця Олега Шинкаренка.

Олег Шинкаренко

Олег Шинкаренко

Повернувшись із АТО, він за сприяння служби зайнятості таки став підприємцем і заходився будувати власний бізнес.

Особливості деревообробного виробництва для Олега не диковина. Всі нюанси цього бізнесу він знає з дитинства, адже ще школярем допомагав батькам-підприємцям в цеху. Після закінчення навчання хлопець відразу пішов на роботу. Каже: про освіту в той час навіть не думав, треба було підтримати родину і працювати разом. Потрібні знання здобув поступово в процесі роботи та життя. І коли врешті-решт все було налагоджено, і справи родини пішли вгору, Шинкаренків спіткало лихо. Пожежа знищила все виробництво.

Після початку сумнозвісних подій на Донбасі в 2014 році Олег вирішив стати солдатом. Каже: просто не міг залишатися осторонь. Пішов до військкомату, але його не взяли в АТО. Тому чоловік записався добровольцем до батальйону «Золоті ворота». Служив майже рік у Лисичанську та Сєверодонецьку, а потім ще півроку в складі 58 окремої мотопіхотної бригади.

Додому повернувся напередодні нового 2017 року. Відпочивши пару тижнів, став на облік в Чернігівський міський центр зайнятості, де йому запропонували… розпочати власну справу. Олег погодився, не вагаючись. Відповідний досвід у нього був, підтримка рідних також. Можливість заробітчанства за кордоном, незважаючи на численні пропозиції знайомих, чоловік відразу відкинув. Адже для себе давно вирішив, що жити і працювати треба там, де народився, на рідній землі. За направленням служби зайнятості Олег закінчив навчальні курси для підприємців-початківців, успішно захистив бізнес-план «Лісопильне та стругальне виробництво» і отримав виплату допомоги по безробіттю одноразово для започаткування підприємницької діяльності.

Для роботи була орендована велика ділянка в промисловій зоні міста, збудовані цех, склади сировини та готової продукції, сушильні камери. На це пішли кошти, які чоловік отримав від служби зайнятості. Працює він знову разом з батьками. Тато допомагає на виробництві, мама веде бухгалтерію.

Молодий підприємець вважає, деревообробку серйозним та перспективним бізнесом. За його словами, деревина завжди користується попитом як у простих людей, так і у будівельних фірм, великих меблевих підприємств, державних і приватних установ. А щоб почати щось робити з дерева, кругляк треба придбати, розпиляти та висушити. Саме цим і займається молодий підприємець. Працює легально. Сировину закуповує в місцевих лісгоспах. Продає сухі дошки переважно чернігівським підприємцям, котрі виготовляють меблі та вікна, або людям, які роблять ремонт чи будуються. За словами Олега, на жаль, його бізнес має сезонний характер, адже будівельний бум припадає саме на теплу пору року.

Розвиток деревообробного виробництва на Чернігівщині він вбачає в корпорації, тому надалі планує не лише розширювати власний бізнес, а й залучати колег, щоб налагодити повний цикл виробництва, якщо клієнт бажає замовити не суху дошку, а готовий виріб.

«Бути підприємцем за сучасних економічних умов нелегко, але наполегливість, витримка та завзяття допомагають втілити мрію в життя», - говорить він.


Валентина Федусь

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини