Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:45:57

Чернігівський рибоохоронний патруль зібрав понад 200 мішків сміття на берегах річок області

25.03.2019   11:00Агенцiя

23 березня рибоохоронним патрулем Чернігівщини в рамках всеукраїнської акції ''Чисті водойми - екологічно здорова країна'', ініційованої Держрибагентством, проведено прибирання прибережної смуги р. Десна, в районі автомобільного мосту передмістя м. Чернігів.

Також відповідні заходи проводились на узбережжі р. Десна, поблизу с. Дігтярівка Новгород – Сіверського району, с. Надинівка Козелецького району с. Авдіївка та с. Глузди Куликівського району; на р. Снов, поблизу м. Сновськ Сновського району; на р. Сейм, поблизу с. Осіч Бахмацького району і на р. Удай, поблизу с. Стрільники Прилуцького району.

За сприяння Чернігівського рибоохоронного патруля та громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону «Барс», із залученням громади с. Дніпровське Чернігівського району було проведено прибирання сміття берегів р. Дніпро.

До акції також долучилася громада с. Мньов Чернігівського району, прибравши узбережжя р. Дніпро в районі свого села.

Працівниками патруля та громадою було зібрано більше 200 мішків сміття, переважно це були пластикові пляшки з під різноманітних напоїв.

Нагадуємо, що пластикові матеріали не розкладаються в ґрунті до 1000 років. Неможна їх і спалювати, оскільки при спалюванні ПЕТ – пляшок виділяється діоксин, який згубно впливає на імунну систему людини. Період напіврозпаду діоксину в природі перевищує 10 років. Тому найбільш вигідним та екологічно чистим варіантом є їх вторинна переробка.

Пам’ятайте, кожен з нас щодня робить власний вибір: зберегти життя нашої планети чи сприяти її загибелі.

Тому виходячи на природу не забувайте прибрати за собою, не лінуйтеся сортувати сміття. Своїм прикладом навчіть дітей дбайливо ставитися до навколишнього середовища.

Акція ''Чисті водойми - екологічно здорова країна'' необмежена в часі. Закликаємо громадськість долучитися до даного заходу. Знайдіть вільний час вийти і прибрати береги водойм вашого району.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини