Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:24:14

У навчальному центрі "Десна" танкістів готують за новітньою програмою

22.03.2019   15:40Агенцiя

У 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, що на Чернігівщині, триває підготовка танкістів за новими стандартами.

Головним критерієм у підготовці танкістів є набуття практичних навиків у досконалому застосуванні бойових машин та штатного озброєння у різних видах бою, як в обороні, так і в наступі.

Практична  підготовка танкістів проводиться як індивідуально, так і в складі екіпажів, за багатьма тактичними прийомами, які до навчальної програми включені з врахуванням набутого в АТО/ООС досвіду.

Серед основних практичних елементів, які відпрацьовують танкісти є  «терикон» - вихід танку за визначеним маршрутом, нанесення вогневого ураження та швидка зміна позиції, «штани» - ведення вогню по черзі з двох вогневих позицій, «танкова карусель» - постійна зміна положення танку на місцевості в межах опорного пункту з метою забезпечення живучості та ускладнення противнику ведення прицільного вогню у відповідь, коли одна машина знаходиться в районі завантаження, друга висувається в район очікування і третя  знаходиться на вогневій позиції.

Важливою складовою в підготовці танкістів є подолання смуги перешкод фахівців танкових підрозділів, яка складається з вісімнадцяти елементів та перешкод. Це евакуація пораненого та надання першої медичної допомоги,  подолання колоди, конструкції довжиною 8  метрів на висоті 40 сантиметрів, перехід тунелю з траншеєю, перенос споряджених снарядів в  пусті ящики, перекачування бочки з паливом, подолання перешкоди з пеньків різної висоти від 10 до 50 сантиметрів протяжністю 10 метрів, ведення бою поза машиною та під прикриттям тощо.
    −  Ця смуга створена перш за все для того, щоб екіпаж навчився діяти впевнено, згуртовано і рішуче за будь-яких критичних ситуацій. Наприклад, за умови підбиття танку, ведення бою поза машиною, або евакуації пораненого, − зазначив начальник Циклової комісії тактичної підготовки школи танкістів Михайло Бритковський.

Загалом, викладачі навчального центру постійно намагаються удосконалювати елементи фахової підготовки спеціалістів танкових підрозділів, використовуючи як закордонний, так і власний, набутий на полі бою, досвід.  

Підполковник Ігор Березинський, відділення спеціальних кореспондентів Інформагентства Міноборони України (м.Чернігів)

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини