Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 09:44:46

Двоповерховий довгобуд на Доценка продадуть з аукціону

22.03.2019   08:16Агенцiя

Недобудоване приміщення тяглової підстанції, розташоване по вул. Доценка, 22 (біля школи №12 і житлового будинку №24), продадуть з аукціону. Дана споруда є власністю міської громади. 21 березня депутати на сесії Чернігівської міської ради ухвалили рішення продати її, оскільки потреби в ній нема.


Тяглова підстанція будувалася на початку 1990-х для Чернігівського тролейбусного управління, але у 1993 році роботи припинили при 70% готовності. Пізніше, у зв’язку зі зміною пріоритетних напрямків будівництва міських тролейбусних контактних мереж, необхідність в об’єкті взагалі відпала. Не має потребі у такому об'єкті КП "ЧТУ" і зараз.

Будівля цегляна, двоповерхова, її площа 288,5 кв.м. Площа земельної ділянки при цьому об’єкті 0,1398 га.

Згідно з будівельними нормами, для зведення житлового будинку такої площі ділянки недостатньо. Відповідно до рішення міської ради, об’єкт продаватиметься із зобов’язанням до покупця «використовувати його як об’єкт соціального призначення та ввести в експлуатацію не пізніше ніж через 2 роки з моменту набуття права власності».

Обмеження у часі пов’язані з близькістю довгобуду до школи і побоюваннями, що новий власник може з якихось своїх причин надовго залишити споруду в нинішньому стані. А це небажано, бо недобудова приваблює дітей, які можуть там травмуватися, і є місцем збору антисоціальних елементів.

Відповідно до рішення міської ради, стартовою ціною цього об’єкта на аукціоні буде не балансова вартість, а експертна оціночна (якщо вона буде більшою). На сьогодні балансова вартість споруди - 103,1 тис. грн.

Повна назва рішення - «Про внесення змін до переліку об’єктів комунальної власності територіальної громади м. Чернігова, що підлягають приватизації у 2019 році». Протягом п’яти робочих днів документ вже з внесеними на сесії суттєвими правками, з’явиться на веб-порталі міської ради в розділі «Нормативні документи».

Повний перелік усіх об’єктів комунальної власності міста і всіх об’єктів з їх числа, що пропонуються для приватизації в 2019 році, доступний на цьому ж ресурсі в розділі «Про місто» (підрозділ «Комунальна власність»).


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини