Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:09:22

СБУ виявила витік секретної інформації про охорону арсеналу в Ічні Чернігівської області

21.03.2019   14:12Агенцiя

Служба безпеки України виявила витік секретної інформації про систему охорони арсеналу Міноборони в Ічні Чернігівської області, який був підірваний в жовтні 2018 року.

Про це йдеться в матеріалах суду, передають Українськi Новини.

Вказано, що СБУ з 12 грудня 2018 року здійснює розслідування по ч. 1 ст. 328 (Розголошення державної таємниці) Кримінального кодексу.

Під час розслідування виявлено, що ПрАТ "Кордон Авіа Сервіс" займається проектуванням і виробництвом продукції охорони технічного призначення.

В травні 2015 року ця фірма отримала спеціальний дозвіл від СБУ на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею терміном на 3 роки.

У період з 11 квітня по 11 липня 2018 року в рамках державного оборонного замовлення "Кордон Авіа Сервіс" уклало договори з Міністерством оборони на виконання проектно-вишукувальних робіт для проектування будівництва технічних засобів попередження охоронного периметра у військовій частині А1358 (арсенал Міноборони в Цвітосі Хмельницької області) і у військовій частині А1479 (арсенал Міноборони в Ічні Чернігівської області).

Також фірма займалася проектуванням будівництва системи відеоспостереження по периметру технічної території арсеналу в Ічні.

"05.12.2018 співробітниками Департаменту охорони держтаємниці та ліцензування СБУ була проведена тематична перевірка стану охорони державної таємниці в ПрАТ "Кордон Авіа Сервіс і виявлено розголошення державної таємниці працівниками даного товариства", - сказано в матеріалах справи.

СБУ встановила, що працівники даної фірми обробляли секретні відомості (в тому числі ті, що відображають схеми і пояснення до них, плани розміщення устаткування і комунікацій периметрових технічних засобів охорони і розкривають систему охорони арсеналу в Ічні) за допомогою автоматизованих систем, щодо яких не створена комплексна система захисту інформаціі.

Також ці секретні відомості перебували у відкритому доступі в локальній мережі і пересилалися за допомогою всесвітньої мережі Інтернет, в тому числі, через поштовий сервіс Ukr.net.

За результатами перевірки комісією СБУ прийнято рішення про скасування наданого ПрАТ "Кордон Авіа Сервіс" спеціального дозволу на здійснення діяльності, пов'язаної з державною таємницею.

СБУ продовжила розслідування справи про розголошення держтаємниці і отримала дозвіл суду, зокрема, на вилучення робочих проектів з проектування систем охорони арсеналів в Міністерстві оборони.

Як повідомляли Українськi Новини, 21 лютого військові запобігли підпалу арсеналу Міноборони у Хмельницькій області.

9 жовтня 2018 року почалися масові вибухи і пожежа на арсеналі боєприпасів Міністерства оборони біля Ічні Чернігівської області.

Рятувальники евакуювали із зони можливого ураження більше 12 тис. місцевих жителів.

Загиблих і травмованих в результаті вибухів не було.

Гасіння пожежі на арсеналі тривало 2 тижні.

Слідство вважає основною причиною події диверсію російських спецслужб.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини