Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 21:18:09

Чернігівські митники припинили незаконне переміщення мобільних телефонів

19.03.2019   18:42Агенцiя

Мобільні телефони та аксесуари до них намагався перемістити через митний кордон України без декларування громадянин Республіки Молдова.

Порушення виявили співробітники Чернігівської митниці ДФС у автомобільному пункті пропуску Сеньківка – Нові Юрковичі, Веселівка під час здійснення спільного прикордонно-митного контролю.

Водій вантажівки під час проходження митного контролю заявив про відсутність у нього товарів для декларування. Проте, при здійсненні митного огляду кабіни вантажного автомобіля були виявлені сховані у поліетиленових пакетах  незадекларовані мобільні телефони «Samsung Galaху S9+ (Plus)» у кількості 7 штук та мобільні телефони «Samsung Galaху Note 9» у кількості 2 штук, а також чохли для мобільних телефонів. Загальна вартість вказаних товарів – предметів правопорушення становить понад 211 тисяч гривень.

У своєму поясненні громадянин вказав, що виявлені товари, на прохання знайомого, він переміщував з Російської Федерації до Республіки Молдови, а не заявив про наявність переміщуваних товарів бо не знав, що їх треба декларувати.

Співробітники митниці склали протокол про порушення митних правил за статтею 472 Митного кодексу України, санкції якої передбачають накладення на правопорушника штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів з конфіскацію зазначених товарів. Після виконання відповідних процесуальних дій, справу про порушення митних правил митники передадуть на розгляд суду.

Сектор комунікацій ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини