Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:33:04

Військові продемонстрували, як бойові медики здійснюють евакуацію поранених з поля бою

16.03.2019   11:06Агенцiя

В ході прес-туру представників засобів масової інформації до 169-го навчального центру Сухопутних військ ЗС України військові фахівці ознайомили їх з сучасною технікою та засобами, які застосовуються для евакуації поранених з поля бою.


Також журналісти мали можливість оцінити вправність військових медиків під час практичного заняття з виконаннням всіх етапів евакуації пораненого: від виносу з поля бою до транспортування і вивезення до шпиталю на медичному автомобілі.  
 
Гості навчального центру мали можливість оцінити  та порівняти тактико-технічні та медичні характеристики двох модифікацій сучасних санітарних автомобілів типу «Богдан», броньованої медичної машини МТ-ЛБ С, а також  морально й технічно застарілого УАЗа. Детально про медичні й технічні характеристики транспортних засобів, їхнє застосування і спроможності присутнім розповіли офіцери і працівники Головного військово-медичного управління.
 
Яскраво доповнило озвучену інформацію демонстраційне заняття, яке провели  військові одного з навчальних підрозділів центру. За легендою, розвідувальний підрозділ потрапив у засідку і в ході бою один з військових отримав поранення. Під прикриттям підрозділу, товариші надали пораненому невідкладну допомогу та винесли його у безпечне місце, а командир по радіостанції викликав евакуаційну машину. На МТ-ЛБ С прибув бойовий медик, пораненого під його наглядом на носилках перемістили до всюдиходу, а на безпечній відстані від передової – вже у «Богдан». Завдяки необхідному оснащенню автомобіля, медик  вже в дорозі зміг надати пораненому кваліфіковану допомогу.
 
Після завершення демонстрації евакуації журналісти мали змогу поспілкуватися з бойовими медиками та дізнатися про нюанси їхньої роботи. Також і про те, що головним фактором успішної евакуації пораненого з поля бою є швидкість і якість надання першої невідкладної допомоги, зокрема й індивідуально. Адже при пораненні кожна згаяна хвилина може бути фатальною.


Олександр Парій

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини