Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:10:31

Прокуратура через суд домоглася забезпечити належне збереження гідрологічної пам’ятки природи

15.03.2019   08:33Агенцiя

Встановлено, що Указом Президента України від 20.08.1996 «Про оголошення територій та об’єктів природно-заповідного фонду загальнодержавного значення» біля с. Мурав’ї Новгород-Сіверського району створена гідрологічна пам’ятка природи загальнодержавного значення «Мурав’ївська» площею 40 га.

Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища в Чернігівській області з метою охорони та збереження в природному стані комплексу озер пам’ятку передано під охорону Грем’яцькій сільській раді Новгород-Сіверського району, про що 03.10.2001 складено охоронне зобов’язання.

Водночас з’ясовано, що з моменту утворення вказаного об’єкта природно-заповідного фонду, у порушення вимог Земельного кодексу України, Законів України «Про природно-заповідний фонд України» та «Про землеустрій», його межі в натурі не встановлено, що фактично унеможливлює збереження природного різноманіття ландшафтів, охорони довкілля, підтримання екологічного балансу.

Реагуючи на виявлені порушення та захищаючи інтереси держави, Прилуцькою місцевою прокуратурою скеровано до суду позов про визнання протиправною бездіяльність органу місцевого самоврядування, якому передано під охорону пам’ятку, щодо не проведення робіт із винесення та закріплення в натурі меж ландшафтного заказника загальнодержавного значення.
Рішенням Чернігівського окружного адміністративного суду від 05.12.2018 у задоволенні позову відмовлено.

Водночас, послідовно відстоюючи власну правову позицію, прокуратурою вказане рішення оскаржено до Шостого апеляційного адміністративного суду, яким цьогоріч надано належну оцінку доводам сторін, скасовано рішення суду першої інстанції з одночасним задоволенням позову у повному обсязі.

Робота на вказаному напрямі триває.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини