Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:50:31

Водії вантажного транспорту і досі ігнорують обмеження проїзду дорогою Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка-М-02

13.03.2019   08:34Агенцiя

Автошлях територіального значення проходить через Сосницьку та Височанську ОТГ, має протяжність 34,7 км, закінчується на перехресті з автомобільною дорогою М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ.


Попри 12-тонну заборону, вантажний транспорт регулярно йде транзитом через село Високе та смт Сосниця. На жаль, не звертаючи увагу на попереджувальні знаки, або ж просто ігноруючи зазначені на них вимоги, недобросовісні водії вантажного транспорту створюють потенційно аварійну обстановку, а також продовжують руйнувати дорожнє покриття. Нарікають на вантажівки, що йдуть "під вікнами", і місцеві жителі.

Історія введення обмежень руху вантажного транспорту по даній дорозі сягає 2010 року. Тоді Сосницькою селищною радою було прийнято рішення щодо обмеження руху вантажного транспорту по вул. Корнєва (комунальна ділянка дороги Т-25-21). На початку 2011 року було отримано погодження УДАІ України в області щодо встановлення дорожніх знаків 3.15 "Рух транспортних засобів, маса яких перевищує 12 т, заборонено" та 3.16 "Рух транспортних засобів, навантаження на вісь яких перевищує 6 тонн, заборонено".  Відповідні попереджувальні дорожні знаки були встановлені на початку дороги в смт Сосниця - вулиця Корнєва (комунальна ділянка), біля перехрестя з дорогою Н-27 Чернігів-Мена-Сосниця-Грем'яч. А також у кінці вказаної автодороги Т-25-21 - біля перехрестя з автодорогою М-02 Кіпті-Глухів-Бачівськ (державна ділянка).

Нині через систематичні порушення з боку вантажного транспорту дорога продовжує ще більше руйнуватися, ускладнюється проїзд.

Представники Служби автомобільних доріг у Чернігівській області зустрілися з жителями Височанської ОТГ, аби спільно опрацювати план дій по збереженню дороги та обмеженню руху вантажного транспорту через населений пункт.

Виходячи з наявних ресурсів, цьогоріч на дорозі Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка-М-02 планується провести роботи з ямкового ремонту. Це першочерговий захід для забезпечення проїзду легкового транспорту та пасажирських автобусів. Також Служба автомобільних доріг у Чернігівській області повторно направлятиме до відповідних інстанцій звернення про необхідність контролю за рухом вантажного транспорту даною дорогою. В процесі опрацювання і пропозиція по встановленню біля села Високе габаритних рамок для фізичного обмеження руху вантажного транспорту.

Закликаємо водіїв вантажівок неухильно дотримуватись вимог дорожніх знаків щодо тоннажу та навантаження на вісь на автомобільній дорозі Т-25-21 Сосниця-Шаповалівка-М-02. Це є запорукою безпеки для водіїв, що їдуть з вантажем, а також для інших учасників дорожнього руху та місцевого населення.


Служба автомобільних доріг у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини