Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:25:49

В області минулого року видано більше 79 тисяч закордонних паспортів

01.03.2019   12:11Агенцiя

Це на 35% більше, ніж у 2017 році. Крім того, у 2018-му оформлено понад 32 тисячі ID-карток. Про це повідомила начальник управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Ксенія Лук’янець на прес-конференції за підсумками минулого року.


Очільниця УДМС в області зазначила, що роботу служби вдалося значно покращити завдяки відкриттю паспортного центру, де громадян обслуговують на сучасному європейському рівні:

— Перевагами центру стали 6 автоматизованих робочих місць для оформлення біометричних документів, велика площа для комфортного обслуговування (майже 160  квадратних метрів), термінал для швидкої оплати послуг, дитячий ігровий куточок. До того ж центр працює за принципом відкритого простору — технологія open space, приймає близько 300 громадян в день при повному навантаженні. Відтак, лише в управлінні минулоріч оформлено 14 509 паспортів громадянина України для виїзду закордон.

Серед досягнень минулого року Ксенія Лук’янець назвала запровадження єдиних правил надання адміністративних послуг, електронної черги, оплати послуги онлайн, формування заяви-анкети для отримання паспортних документів за допомогою QR-коду.

Ще однією новинкою стало впровадження біометричних посвідок на постійне та тимчасове проживання у формі карток з безконтактним електронним носієм. Такий механізм, на переконання профільних фахівців, значно спрощує аналіз міграційних процесів: створюється єдина база, де реєструються всі іноземці та особи без громадянства. До речі, на сьогодні в області офіційно проживає 7354 іноземних громадян, з яких 764 — тимчасово.

У даному напрямі робити налагоджено співпрацю з Управлінням освіти і науки ОДА та місцевими вишами, завдяки чому проводиться контроль та моніторинг перебування іноземних студентів, а також із центрами зайнятості, фіскальною службою та управлінням Держпраці.

Варто зазначити, що за надання адміністративних послуг населенню до місцевих бюджетів у 2018 році перераховано майже 31 мільйон гривень, що у півтора разу більше, ніж у 2017-му.

За словами Ксенії Лук’янець, цьогоріч пріоритетними завданнями міграційної служби і надалі залишаються підвищення рівня якості надання адміністративних послуг, розвиток електронних сервісів для громадян, оновлення матеріально-технічного та програмного забезпечення, удосконалення процесів стандартизації та уніфікації всіх процесів роботи.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини