Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:52:47

Шість громад Чернігівщини мають можливість створити сучасні модернізовані ЦНАПи

01.03.2019   08:49Агенцiя

В цьому їм допомагатиме Програма «U-LEAD з Європою», яка протягом грудня 2018 - січня 2019 проводила третій раунд відбору громад для надання допомоги у модернізації та створенні ЦНАП.

 

Комісія з відбору у складі експертів Програми, представників Секретаріату Кабінету Міністрів України, Мінрегіону та Мінекономрозвитку проаналізувала 327 заявок із 22 областей України та відібрала 151 заявку для подальшого аналізу спроможності громад та розробки технічних завдань для створення чи модернізації ЦНАП. Серед них шість громад з Чернігівської області: Іванівська, Ічнянська, Ніжинська, Остерська, Талалаївська, Холминська.

Як наголошують експерти цей список є попереднім, оскільки будуть проведені моніторингові візити представників Програми до громад для детального оцінювання реальних потреб та можливостей. А також для визначення якої допомоги потребує ОТГ і будуть розподілені завдання між представниками громади та Програми. Ці візити будуть проходити у березні, а до червня громади отримають технічне завдання для створення або модернізації ЦНАПу.

Для громад, які не стали переможцями цього раунду відбору, звертаємо увагу, що буде ще один шанс (4-раунд, який розпочнеться 15 квітня).

Нагадаємо, що у 2018 році допомогу у створенні та модернізації ЦНАПів отримали Куликівська, Вертіївська, Бобровицька, Городнянська, Сосницька, Носівська, Козелецька та Батуринська об’єднані територіальні громади. А у 2017 році за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" було модернізовано та осучаснено ЦНАП у Кіптівській ОТГ.


Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини