Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:49:14

Прокуратура відреагувала на факт передачі в оренду цілісного майнового комплексу КП "Ліки України"

01.03.2019   08:30Агенцiя

У засобах масової інформації широко обговорюється питання правомірності передачі Управлінням комунального майна Чернігівської обласної ради в оренду одному з товариств цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Ліки України», вартість активів якого складає понад 148 млн грн, у т.ч. вартість майна підприємства, що передається в оренду – 82,7 млн грн.

Реагуючи на публікації у ЗМІ та звернення, які надішли до відомства, прокурорами вивчено обставини передачі цілісного комплексу КП «Ліки України» в оренду приватній структурі.

З’ясовано, що укладення правочинів здійснено усупереч вимогам Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про оренду державного та комунального майна», що, у свою чергу, створило загрозу припинення діяльності одного з найприбутковіших підприємств обласної ради - Комунального підприємства «Ліки України».

Як результат, регіональною прокуратурою до Чернігівського окружного адміністративного суду подано заяву про вступ у справу за позовом групи  депутатів Чернігівської обласної ради про визнання протиправними та скасування окремих рішень обласної ради від 28.03.2018, якими врегульовано порядок передачі комунального майна в оренду.

Крім того, з метою поновлення права територіальної громади володіти, економічно та ефективно користуватися і розпоряджатися на свій розсуд і в своїх інтересах майном, що належить їй, прокурором подано позов до Господарського суду Чернігівської області про визнання наказів Управління комунального майна Чернігівської обласної ради, а також укладених на їх підставі договорів оренди та купівлі-продажу оборотних матеріальних засобів недійсними.

Водночас, оцінку діям окремих службових осіб, причетних до видання наказів та підписання угод буде надано в ході розслідування вже розпочатого регіональною прокуратурою кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість).

Питання захисту майнових інтересів держави при передачі в оренду цілісного майнового комплексу комунального підприємства «Ліки України» перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.


Прес-служба прокуратури Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.