Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:50:42

Відбулося засідання Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області

26.02.2019   17:14Агенцiя

26 лютого у Департаменті екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА відбулося засідання Комісії з питань моніторингу довкілля Чернігівської області.


У зібранні взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції та Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, інші зацікавлені особи. Деснянське басейнове управління водних ресурсів представляла начальник управління Наталія Грудницька.

Наталія Миколаївна ознайомила присутніх з якісним станом поверхневих вод області у 2018 році та перспективами удосконалення моніторингових досліджень. У своїй доповіді вона зазначила, що спостереження за якістю поверхневих вод на Чернігівщині здійснювалося у 20 створах на 13 водних об’єктах, з них за рік було відібрано 196 проб, виконано 5144 вимірювань.

Згідно результатів даних аналізів екологічний стан поверхневих вод у порівнянні з минулими роками суттєво не змінився. Спостерігалось несуттєве перевищення показників по залізу загальному та марганцю, проте це явище є специфічною особливістю всіх річок області.

Інші учасники Комісії доповідали з таких питань: оцінка впливу на довкілля, як інструмент охорони навколишнього середовища; використання і збереження природних ресурсів області; стан дотримання вимог санітарного законодавства на підприємствах питного водопостачання та водовідведення в населених пунктах Чернігівщини.

По завершенню засідання буде складений протокол затверджених рішень Комісії, згідно яких присутні дійшли згоди посилити спільні зусилля в питаннях контролю екологічного стану довкілля регіону, налагодити інформаційну взаємодію суб’єктів моніторингу та піднімати нагальні екологічні питання обласного рівня на розгляд інших представників влади.


Деснянське басейнове управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини