Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 04:43:06

Муніципальна варта: які нові напрямки діяльності можуть з'явитися найближчим часом

25.02.2019   10:03Агенцiя

Системним контролем за дотриманням правил благоустрою на території міста займається комунальне підприємство «Муніципальна варта». Також забезпечує охорону громадського порядку, протидіє стихійній торгівлі, працює над очищенням території міста від незаконно встановлених МАФів, гаражів та інших споруд.


22 лютого підприємство відвідав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко. Оглянув диспетчерський центр, міні-серверну, нещодавно відкритий спортзал. Після огляду поспілкувався з працівниками підприємства (всього у штаті 27 осіб) про подальші плани  та перспективи, зокрема, щодо максимальної взаємодії Муніципальної варти з місцевою поліцією.

На переконання Владислава Атрошенка, через декілька років у законодавстві відбудуться зміни, які розділять поліцію на кримінальну та правопорядку. Кримінальна поліція продовжить працювати у структурі Міністерства внутрішніх справ України. Органам місцевого самоврядування ж підпорядкують поліцію правопорядку, що підвищить її відповідальність перед місцевими громадами.

Щодо подальших перспектив розширення повноважень КП "Муніципальна варта", то міський голова запропонував вивчати досвід інших міст щодо роботи інспекторів-паркувальників:

- Будемо обраховувати та дивитися досвід інших міст у питанні паркувальників. А саме: скільки інспекторів, яка заробітна плата, загальна сума утримання, реальні результати на конкретних прикладах. Якщо цей досвід виявиться позитивним, будемо збільшувати штат підрозділу, додавши працівників для цього напрямку діяльності, - зазначив він.

Також, на думку Владислава Атрошенка, нагальною проблемою для міста є нелегальне працевлаштування, що має наслідком несплату податків у місцевий бюджет. Як з цим боротися - вивчити повноваження, юридичну базу та досвід інших міст у цьому питанні спільно з фінансовим управлінням міської ради - таким буде іще одне завдання, поставлене міським головою керівнику директору підприємства Віталію Хрустицькому.

 
Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.