Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:17:31

Відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці з дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України

23.02.2019   10:11Агенцiя

22 лютого на Чернігівщині відбулися урочистості з нагоди 20-ї річниці від дня створення Спеціального авіаційного загону Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України.


В рамках заходу відбулося вручення сертифікатів на житло особовому складу САЗ, демонстрація можливостей вертольотів Airbus Н-225 “Super Puma” та ЄС-145 “Єврокоптер”, зокрема робота на висінні вертольоту Н-225, зліт та виконання гірки з подальшим набором висоти, а також десантування 2-х парашутистів з прапорами України та ДСНС з вертольоту ЄС-145 “Єврокоптер”.

Присутній на заході Перший заступник Міністра МВС Сергій Яровий подякував за збереження колективу, людей, техніки: “Дякуючи вам ми бачимо, що Загін працює і ефективно виконує завдання за призначенням”.

У свою чергу, Голова Служби Микола Чечоткін підкреслив, що авіація ДСНС – це могутня зброя у боротьбі з надзвичайними ситуаціями, яка також здатна виконувати завдання будь-якої складності. Починаючи від перевезення вантажів, гуманітарної допомоги і закінчуючи гасінням пожеж з повітря, пошуком людей у горах чи лісах та аеромедичною евакуацією.

“Не лише в Україні, а й за її межами авіаційні рятувальники неодноразово залучалися до ліквідації надзвичайних ситуацій. Географія виконання завдань льотним складом САЗ за кордоном досить широка - Білорусь, Грузія, Ізраїль, Чорногорія, Греція, Лівія, Туреччина, Азербайджан, тощо. За 20 років вами виконано близько 25 тисяч вильотів”, - зауважив Микола Чечоткін.

“Нині ми бачимо, як реалізується проект між Францією і Україною в рамках створення єдиної системи авіаційного пошуку і рятування МВС України. На сьогодні до Спеціального авіаційного загону прибуло два гелікоптери Н-225 для обслуговування яких побудовано 4 ангари. Ця техніка здатна виконувати завдання в надскладних погодних умовах. Відтак, отримавши нові вертольоти, авіаційні рятувальники стають ще надійнішим щитом для людей у боротьбі з надзвичайними подіями”, - привітав авіаторів Микола Чечоткін.

В рамках урочистостей також особовий склад Спеціального авіаційного загону ДСНС України отримав державні та відомчі нагороди від Кабінету Міністрів України, Міністерства внутрішніх справ та Держслужби з надзвичайних ситуацій.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.