Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 08:00:28

Поліція Чернігівщини зафіксувала більше півсотні інформацій про порушення виборчого законодавства

21.02.2019   11:42Агенцiя

Станом на ранок 20 лютого поліція Чернігівської області отримала 58 повідомлень про порушення виборчого законодавства, за якими відкрито дев’ять кримінальних проваджень.

За час виборчої кампанії було відкрито такі провадження:
    За фактом перешкоджання журналістській діяльності в Чернігові (ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України);
    За фактом порушення порядку фінансування виборчої кампанії  в Чернігові (ч. 2 ст. 159-1 Кримінального кодексу України);
    Три провадження за фактом перешкоджання здійснення виборчого права у Чернігові, Прилуках та Коропському районі (ч.1 та ч.2 ст. 157 Кримінального кодексу України).
    Чотири провадження за фактом підкупу виборців у Чернігові, Козельці та Прилуках (ч. 1 ст. 160 Кримінального кодексу України).

Також поліція склала два адміністративні протоколи за фактом виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних (ст. 212-13 КУпАП).

Майже 60 повідомлень до поліції про ймовірне порушення виборчого законодавства стосувалася переважно підкупу виборців, пошкодження білбордів кандидатів або відсутності на них вихідних даних, збору особистих даних особами, які нібито проводять дослідження електоральних настроїв тощо. Поліція Чернігівської області відреагувала на кожне повідомлення, у більшості випадків інформація не підтвердилася.

Якщо ви володієте будь-якою інформацією про порушення виборчого законодавства або вас намагаються підкупити, повідомляйте про ці факти за номером «102».


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини