Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:14:57

У службі зайнятості вчать працювати реєстраторів

12.02.2019   15:24Агенцiя

У рамках впровадження інституту кар’єрних радників 12 лютого Чернігівською обласною службою зайнятості розпочато цикл тренінгів щодо опанування функцій реєстратора.

Перший захід проведено для фахівців Чернігівського міського центру зайнятості, Ніжинської та Прилуцької міськрайонних філій, а також Бахмацької, Козелецької та Корюківської районних філій Чернігівського обласного центру зайнятості. Новому порядку обслуговування шукачів роботи присутніх вчила доцент кафедри психології та соціальної роботи Інституту підготовки кадрів Державної служби зайнятості Людмила Бегеза.

За її словами, тренінг спрямований на оволодіння навичками, які потрібні для виконання функцій реєстратора, та підвищення власної компетенції.

Тренер ознайомила присутніх з професійними функціями реєстратора. За допомогою вправ та демонстраційних рольових ігор учасники проаналізували конкретні робочі ситуації процесу реєстрації, відпрацювали навички встановлення та утримання контакту з клієнтом, дізналися як оптимізувати роботу реєстратора, уникати конфліктних ситуацій тощо.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року набув чинності новий Порядок реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, що вніс низку суттєвих змін в організацію діяльності служби зайнятості щодо надання послуг клієнтам. Тепер шукачі роботи, які завітають до центру зайнятості, спочатку зустрічаються з реєстратором. Його завдання - з’ясувати потреби людини, поінформувати про послуги, які надає служба зайнятості, зокрема й онлайн.

З метою якісного підбору підходящих вакансій та прискорення працевлаштування реєстратор запропонує скласти резюме, відвідати заходи служби зайнятості, проведе первинне профілювання - оцінку можливостей працевлаштування людини. Оскільки цей фахівець володіє повною інформацією про наявні вакансії, то він також проводить підбір підходящої роботи, узгоджує зустріч і направляє клієнта до роботодавця. А у разі неможливості направлення на працевлаштування призначає зустріч з кар’єрним радником. Далі саме цей фахівець опікуватиметься працевлаштуванням людини.


Валентина Федусь,

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини