Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:36:41

Підведені підсумки цивільного захисту Чернігівської області за 2018 рік

11.02.2019   08:01Агенцiя

У Чернігівській обласній державній адміністрації відбулось розширене засідання Колегії, під час якої підведені підсумки роботи у сфері цивільного захисту за 2018 та визначені завдання на 2019 рік.

У заході взяли участь керівництво обласних Департаментів, управлінь, організацій та підприємств, голови райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об`єднаних територіальних громад, керівний склад апарату та підпорядкованих підрозділів Управління ДСНС України у Чернігівській області.

На початку засідання кращих рятувальників області було відзначено Почесними грамотами й подяками від облдержадміністрації та обласної ради.

У вступному слові Олександр Мисник зауважив, що основні заходи і напрями роботи у сфері забезпечення цивільного захисту у 2018 році були спрямовані на запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, підвищення готовності органів влади на місцях до оперативного реагування у разі їх виникнення, ефективної взаємодії територіальних та функціональних підсистем цивільного захисту, недопущення загибелі і травмування людей. Крім того, очільник облдержадміністрації подякував керівництву та всьому особовому складу Управління ДСНС в області за оперативне реагування на всі надзвичайні події, а також плідну співпрацю у забезпеченні цивільного захисту населення і територій регіону.

Підрозділи Управління ДСНС України у Чернігівській області безпосередньо приймали участь у ліквідації 4-ох класифікованих надзвичайних ситуацій. Найбільш резонансні з них, це пожежа з подальшою детонацією боєприпасів на території 6-го арсеналу боєприпасів Збройних сил України поблизу смт Дружба Ічнянського району та надзвичайна ситуація, пов'язана із підтопленням 110 будівель на 40 вулицях міста Чернігова внаслідок сильних злив. Завдяки злагодженій чіткій взаємодії з місцевими органами влади та іншими службами було прийнято ряд першочергових рішень, спрямованих на недопущення людських жертв й мінімізацію негативних наслідків. Крім того, забезпечено оперативне реагування на 2 тисячі 173 пожежі, під час ліквідації яких врятовано 59 осіб, матеріальних цінностей загальною вартістю понад 234 мільйони гривень та не допущено знищення вогнем 1778 будівель і 130 одиниць техніки. Ліквідовано масштабні пожежі в лісовому масиві та на торфовищі в Чернігівському та Сновському районах. Одним з актуальних питань, що вирішуються Управлінням у теперішній час, є реагування на надзвичайні ситуації та події, пов'язані з екстремальними умовами осінньо-зимового періоду. Вже цієї зими, починаючи з грудня минулого року, підрозділами Управління надано допомогу по вивільненню зі снігових заметів 320 вантажних та легкових автомобілів, 23 машин швидкої медичної допомоги та 19 рейсових автобусів. Упродовж 2018 року підрозділами Управління забезпечено виконання усіх поставлених завдань, - зазначив у своєму виступі начальник Управління ДСНС України у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий.

Цього ж дня в актовому залі 1-го Державного пожежно-рятувального загону відбулось засідання, під час якого розглянуті питання виконання підпорядкованими підрозділами у минулому році завдань за призначенням, стану дотримання дисципліни і законності, а також визначено пріоритетні завдання та перспективи розвитку Служби порятунку Чернігівщини на 2019 рік. Під час заходу вісім співробітників отримали відзнаку Президента України "За участь в антитерористичній операції".


УДСНС України у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини