Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:42:32

Про стратегічне планування дізналися у Мринській громаді

09.02.2019   13:43Агенцiя

З чого розпочати роботу над стратегічним планом розвитку громади? Яка інформація та дані потрібні для розробки цього документу? Як проводити обговорення? Та хто взагалі має працювати над стратегічним планом розвитку?


На ці та інші запитання отримали відповідь представники Мринської громади в ході консультації, яку провів 7 лютого Володимир Бойко, радник  з питань регіонального розвитку Чернігівського Центру розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мнрегіону.

Володимир Бойко розповів про стратегічне планування та роботу над документом, який стане дороговказом громади на найближчі роки. Він пояснив, що це процес не одного дня і що до роботи над стратегією мають залучатися і представники місцевого самоврядування, і депутати, і бізнесу, і пересічні мешканці.

«Написання стратегії – це командна робота. Але має бути одна людина відповідальна за цей процес, яка готова акумулювати і зводити в один документ всі напрацювання», - зазначив Володимир Бойко. І додав, що в результаті громада отримає робочий документ, який дає розуміння куди «ми рухаємося? як ми розвиваємося?»

Під час консультації йшлося про засади стратегічного планування, а також зміст першочергових кроків - створення робочої групи, збір даних для підготовки соціально-економічного аналізу стану громади, соціологічного дослідження якості життя та послуг що надаються на теренах громади.

Довідка. Мринська об’єднана територіальна громада була створена у 2016 році. Перші вибори тут відбулися 11 грудня 2016 року. До складу громади увійшло п’ять сільських рад. Територіально громада знаходиться у Носівському районі.

Цікавим є той факт, що Мрин - один із небагатьох населених пунктів Лівобережжя України, що отримував магдебурзьке право. Нині - адміністративний центр сільської ОТГ.

 
Чернігівський ЦРМС

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.