Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 03:15:52

РЛП на Чернігівщині створюються, але проблем їх нормального розвитку – цілий "віз", бо "палок" в його колеса вистачає

08.02.2019   10:21Агенцiя

В обласній раді розглянули та обговорили звернення комітету з реалізації Програми «Золоте намисто Чернігівщини» Громадської ради при обласній державній адміністрації до керівництва представницької влади Придесення щодо ігнорування на місцях пріоритетів державної екологічної політики щодо збереження об'єктів природно-заповідного фонду та порушень природоохоронного законодавства.

Провів зібрання за участі радника голови ОДА Володимира Ткача, депутатів облради, представників Громадської ради при облдержадміністрації, керівників профільних структурних підрозділів виконавчої та публічної влади, громадських активістів заступник голови обласної ради Арсен Дідур.

В ході наради її учасники вирішили обговорити не лише одне з найпроблемніших питань - «Щодо завершення робіт із встановлення меж території природно-заповідного фонду РЛП «Ялівщина» в м.Чернігові», яке, за словами більшості промовців, з боку міської влади просто ігнорується, але й питання подальшого функціонування РЛП «Ніжинський» у Ніжинському районі та про проблеми РЛП «Міжрічинський» на Козелеччині.

За результатами обговорення вищезгаданих питань, учасниками засідання запропоновано:

Із першого питання:
«Звернутися до голови облдержадміністрації щодо проведення наради за участі прокурора Чернігівської області Комашка В.В. з питання завершення робіт із розробки проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж території природно-заповідного фонду – РЛП «Ялівщина» в м.Чернігові. Запросити на нараду міського голову Атрошенка В.А. та секретаря Чернігівської міської ради Черненка М.П., керівників правоохоронних та природоохоронних органів, громадськість та інших заінтересованих осіб.
Проінформувати прокурора Чернігівської області Комашка В.В. щодо результатів проведення цієї наради.
Рекомендувати голові обласної державної адміністрації вжити заходів із невідкладного проведення конкурсу на посаду директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради».

З другого питання: «Звернутися до голови облдержадміністрації із пропозицією проведення робочої зустрічі за участі голів Ніжинської райдержадміністрації Івашина В.А. та Ніжинської районної ради Бузуна О.В. для врегулювання проблемних питань функціонування РЛП «Ніжинський» та вжиття необхідних заходів, із врахування подальших планів реалізації в Україні та області проекту Європейського союзу «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ».

А з третього питання порядку денного вирішили: довести інформацію щодо дотримання природоохоронного законодавства в РЛП Міжрічинський» до громадськості, а Департаменту екології та природних ресурсів ОДА доручити розглянути рішення стосовно створення Деснянською селищною територіальною громадою комунального закладу «РЛП «Міжрічинський» та внести на чергову сесію обласної ради питання про передачу повноважень із управління згаданим РЛП територіальній громаді, прийнявши його до відома.

Також учасники зібрання прийняли рішення здійснити вже наступного тижня робочу поїздку в РЛП «Міжрічинський» та в Парк дикої природи «Беремицьке» Козелецького району для вивчення ситуації та налагодження взаємодії і ефективної співпраці з вирішення екологічних та інших проблем.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.