Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 01:39:12

На Чернігівщині захворюваність на грип та ГРВІ нижче епідпорогу на 31,2%

06.02.2019   10:15Агенцiя

За 5 тиждень цього року в області захворіли 6935 осіб, з них 3630 — діти. Госпіталізовано 306 осіб, зокрема 179 дітей. За цей період перевищення епідемічного рівня зареєстровано у Новгород-Сіверському, Прилуцькому, Варвинському, Сновському та Корюківському районах, а також у Прилуках.

У Чернігові захворіли 1876 осіб, в тому числі 892 дитини. Рівень захворюваності нижче епідемічного порогу на 36,4%. Госпіталізовано 72 людини, з них 35 дітей.

В області з початку епідсезону від ускладнень грипу померло одинадцятеро людей (по одному випадку в Бахмацькому, Городнянському, Менському, Семенівському районах, два випадки у Борзнянському районі та п’ять у Чернігові).

Варто зазначити, що з початку епідсезону 2018-2019 років у вірусологічній лабораторії досліджено біологічний матеріал від 113 хворих жителів області на ГРВІ та з підозрою на грип. У 73 випадках виділено віруси грипу.

Лікарі кажуть, що невластиве для зими потепління сприяє розмноженню мікроорганізмів. Тож радять громадянам поберегти себе та дотримуватись елементарних правил гігієни.

Втім, єдиним дієвим захистом від грипу є профілактична вакцинація. Щоб зробити щеплення, слід звернутися до свого сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.


За інформацією прес-служби Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.