Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:10:18

Про підсумки роботи управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області (далі управління)за 2018 рік

06.02.2019   08:50Агенцiя

Згідно наданихвідділенням управління в області роботодавцями (страхувальниками) 31 372 заяв-розрахунків,видатки на всі види допомог з тимчасової втрати працездатності, оплачених за рахунок коштів Фонду, склали 238,0 млн. грн., що на 64,5 млн. грн., або 37% більше, ніж за 2017 рік.

В тому числі забезпечено виплату наступних видів допомоги: по тимчасовій непрацездатності - 174,7 млн. грн., що складає 73,4%, від суми всіх витрат на допомогу; по вагітності  та пологах - 62,1 млн. грн., або 26,1% від всіх витрат та на поховання - 1,2 млн. грн., або 0,5%.

За рахунок коштів Фонду матеріальне забезпечення отримали більше 62 тис. осіб, в порівнянні з 2017 роком, кількість отримувачів допомоги збільшилась майже на 4 тис. осіб або на 7%.

Станом на 1 січня 2019 року відділеннями Фонду здійснювались щомісячні страхові виплати 3 311  потерпілим на виробництві та членам їх сімей. З цієї кількості отримувачів виплат - 300 потерпілих є внутрішньо переміщеними особами, які продовжують отримувати страхові виплати на підконтрольній українській владі території.Із загальної кількості потерпілих на виробництві в області обліковується 1626 осіб з інвалідністю. Застрахованим особам потерпілим на виробництві та членам їх сімей виплачено - 74,7 млн. грн., що на 21,5 млн. грн. більше, ніж у 2017 році.

В 2018 році Фонд провів три етапи перерахунків щомісячних страхових виплат. Сума середньомісячного розміру страхової виплати на одного потерпілого на виробництві та особу, яка має на це право в разі смерті потерпілого станом на 1 січня 2019 року в цілому по області становила 1 880 грн., що на 43,4% більше в порівнянні з 2017 роком.

На превеликий жаль вимушені констатувати факт, що за 2018 рік відділеннями управління в області зареєстровано 109 страхових випадків, в тому числі 1 - з професійного захворювання, в яких постраждало 113 осіб, з них  10 - зі смертельним наслідком. Це менше, ніж в 2017 році. Зіграла тут свою роль і служба страхових експертів з охорони праці управління виконавчої дирекції Фонду, яка є ініціатором по роботі з питань охорони праці в області, проводячи та ініціюючи різні заходи, у тому числі: надання допомоги в опрацюванні та впровадженні системи управління охороною праці на підприємствах, проведення консультацій, семінарів, нарад для страхувальників, участь у роботі комісій з питань охорони праці та у розробленні профілактичних заходів, механізмів їх реалізації, несення пропозицій щодо підвищення безпеки виробництва. Слід зазначити, що і роботодавцям для зменшення страхових випадків треба створювати кращі умови праці для робітників.

Важливим напрямком діяльності управління та його відділень була робота з потерпілими на виробництві, а також по відновлюванню здоров’я застрахованих осіб після перенесених захворювань і травм. Протягом року медико-соціальні послуги отримали 417 потерпілих на виробництві на загальну суму 6,4 млн. грн. За рахунок коштів Фонду,на загальну суму 14,5 млн. грн., направлено на відновлювальне лікування у реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів України 1066застрахованих осіб та 19 потерпілих на виробництві, а 73 потерпілих з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва та професійних захворювань отримали санаторно-курортне лікування. Нагадаю, що у процесі реформування, Фондом спрощено порядок забезпечення відновлювальним лікуванням. Відтепер застрахована особа самостійно обирає санаторно-курортний заклад, для чого укладається тристоронній договір - між застрахованою особою, органом Фонду та санаторно-курортним закладом.

Отже, управління виконавчої дирекції виконувало і продовжує виконувати гарантоване державою надання матеріального забезпечення застрахованим особам і проведення страхових виплат потерпілим на виробництві та членам їх сімей. Важливо, аби кожна працююча людина розуміла, що коли вона офіційно працевлаштована, то Фонд має право допомагати працівникам у випадках настання тимчасової непрацездатності чи травм на виробництві.

Робота працівників управління виконавчої дирекції Фонду та його відділень - це перш за все турбота про людей. За кожною цифрою - людська доля, доля її рідних та близьких, а ще - щоденна кропітка праця 126 висококваліфікованих спеціалістів, які продовжуютьпрацювати над актуальними питаннями у сфері соціального страхування длязабезпечення підтримки в складніжиттєві часи найбільш активної та працездатної частини населення Чернігівщини.

                       
Володимир Нашиванько, начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.