Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:56:28

На архітектурно-містобудівній раді обговорили варіанти реконструкції Центрального парку культури та відпочинку

04.02.2019   10:42

На черговому засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні архітектури та містобудування міської ради у п’ятницю, 1 лютого, презентували передпроектні пропозиції щодо реконструкції Центрального парку культури та відпочину та прилеглої території. Йдеться безпосередньо про територію Центрального парку, а також ділянки лісопарку Кордівка у напрямі до міського пляжу «Золотий берег».

Розробники пропозицій – ТОВ «СІТІ-Дизайн», компанія, яка має досвід проектування парків, для прикладу, парку ім. Горького у Харкові, Площі миру у Краматорську, кількох столичних парків. Саме на пропозицію мерії харківські архітектори надали своє бачення того, як може виглядати найпопулярніше місце дозвілля та відпочинку чернігівців.

За словами представників компанії «СІТІ-Дизайн», реновація та реконструкція враховує особливості всього міста, існуючі туристичні маршрути, важливість природоохоронного значення території. Тож в основі – концепція парку «чотири в одному»: міський сад, ландшафтний парк, тематичний парк та лісопарк.

Основні методи реконструкції – нові посадки, нові програми активності, що враховують потреби та інтереси дітей та дорослих, нові будівлі: фонтани, тераси, розважальні локації та маршрути. Більша частина парку залишиться ландшафтним парком та лісопарком, де зберігатиметься природне біорізноманіття, втручання у рослинний світ буде мінімальним. З іншого, пропонується замінити старе радянське колесо огляду на сучасне, 60-метрове. А русла стариць та каналів пропонують розчистити, організувавши водні маршрути.

Прогнозується, що після реконструкції відвідуваність парку зросте до 3 тисяч людей щоденно, у святкові дні аж до 10-и тисяч. Сам же Центральний парк, на думку міського голови Владислава Атрошенка, має демонструвати певний рівень окупності в процесі роботи.

За словами Владислава Атрошенка, пропозиції харківських проектантів корисні для Чернігова, і навіть для місцевих проектантів. Адже у них є досвід реалізації таких проектів, враховуючи і практичну частину – як це все потім має функціонувати.

За наслідками обговорення авторам передпроектних рішень запропонували в обов’язковому порядку врахувати, що частина парку є потенційною зону затоплення у період весняного водопілля, а також те, що поряд проходить багато мереж міської каналізаційної системи.

Тож наступний етап – побудова фінансової моделі, яка врахує потенційну завантаженість атракціонів та локацій (це вплине на вибір конкретних конструктивних рішень, розмірів тощо). І вже далі рухатись до проекту реконструкції вхідної групи та прилеглої до вул.Шевченка частини Центрального парку. Таку пропозицію підтримали і члени архітектурно-містобудівної ради.

Для реконструкції Центрального парку ймовірно підуть шляхом інших міст – залучення кредиту.

«Чому кредит? Ми не можемо у такому місці за рахунок бюджету розвитку міста розтягнути реконструкцію на 5-7 років. Все треба зробити за короткий термін, сконцентрувати ресурси і завершити реконструкцію за 2-3 роки», - вважає міський голова.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.