Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:07:14

Завдання поліції під час виборів – охорона правопорядку та недопущення правопорушень

31.01.2019   08:22Агенцiя

Поліція – аполітична структура, яка захищає не інтереси того чи іншого кандидата (партії), а Закон. Про це вкотре наголосили під час розширеної наради керівництва ГУНП в Чернігівській області.

Одна з тем, яку порушували на нараді – проведення виборів на Чернігівщині. З огляду на це, окрім керівників районних відділів поліції, в роботі наради взяв участь радник міністра внутрішніх справ України Володимир Філенко та члени робочої групи з контролю за правопорядком на виборах і представники Громадянської мережі «ОПОРА». Поліція та представники неурядової організації домовилися про співпрацю.

Зі слів радника міністра внутрішніх справ України Володимира Філенка, у відомстві налаштовані на те, щоб виборчий процес пройшов з якомога меншою кількістю порушень. Він також наголосив на тому, що виборчий процес в Україні пройде під наглядом закордонних партнерів.

Володимир Філенко поспілкувався з особовим складом, нагадав про найпоширеніші в Україні політичні технології, про права та обов’язки поліцейських під час виборчого процесу та порадив правоохоронцям пригадати досвід попередніх виборів.

- Поліція працює на закон! Громадянська мережа «ОПОРА» у цій справі є нашим партнером. Ми в рамках закону надаватимемо її представникам усю необхідну інформацію й реагуватимемо на кожне повідомлення як від членів «ОПОРи», так і від громадян, - сказав начальник Головного управління Нацполіції в області Едуард Альохін. Він також наголосив, що будь-яка інформація з Інтернету може стати приводом для відкриття кримінального провадження.

Представники Громадянської мережі «ОПОРА» зауважили, що у них за плечима також далеко не перша виборча кампанія. Зокрема, робота  координатора спостереження за виборами Президента України в Чернігівській області Наталії Висіканець полягає у фіксуванні усіх без винятку правопорушень.

- Порушення законодавства не може бути суттєвим чи не суттєвим. Якщо правопорушення є, то ми його фіксуємо та повідомляємо поліцію, - сказала вона.

Тим часом громадський омбудсмен захисту виборчих прав у Чернігівський області Олена Рогова слідкуватиме за станом досудового розслідування та за перебігом розгляду справ безпосередньо у суді.

- Я писатиму звіти про реакцію поліції на правопорушення виборчого законодавства, і сподіваюся, що Чернігівська область буде лідером з дотримання законів, - сказала Олена Рогова.

Для швидкого обміну інформацією щодо перебігу виборів на Чернігівщині в поліції створена спеціальна робоча група, яка аналізує інформацію про кожне правопорушення та реагує на нього відповідно до чинного законодавства. Співробітники поліції за жодних обставин не будуть брати участі або сприяти політичним схемам. Завдання поліції – охорона правопорядку та недопущення провокацій.


Сектор комунікації поліції Чернігівської області

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини