Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:48:12

Усі служби мають діяти так, щоб нелегальні перевізники перейшли працювати у правове поле або припинили свою діяльність - Олександр Мисник

30.01.2019   15:29Агенцiя

На черговому засіданні міжвідомчої робочої групи з питань функціонування ринку автомобільних пасажирських перевезень, що відбулося сьогодні в облдержадміністрації, обговорено конкретні кроки, спрямовані на подолання кризи у цій сфері.

Як зазначив голова облдержадміністрації Олександр Мисник, який головував на засіданні, критична ситуація у даному сегменті спричинена саме зростанням числа нелегальних перевезень. Не маючи відповідних документів, такі перевізники не несуть жодної відповідальності ані за технічний стан транспортних засобів, ані за безпеку пасажирів. Крім того, «нелегали» не сплачують податків та страхових внесків, тож мають можливість встановлювати демпінгові ціни та створювати нездорову конкуренцію на популярних маршрутах. Все це призводить до того, що автопідприємства, які працюють у повній відповідності до законів, занепадають.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку ОДА Сергій Меженний поінформував, що маршрутна мережа області налічує 225 приміських маршрутів та 152 міжміських. Обслуговування усіх міжміських маршрутів та 142 приміських здійснюється за договорами з обласною держадміністрацією, ще 83 приміських — з районними. Перевізники, що не мають таких договорів, працюють за межами правового поля.

Сергій Меженний звернув увагу робочої групи на те, що зростає не лише кількість нелегальних маршрутів, а й територія, ними охоплена.

На засіданні робочої групи було оприлюднено і назви підприємств, які найбільше порушують правила перевезень.

Отже, маршрути «нелегалів» відомі, найбільш злісні з порушників названі. Залишилося узгодити план дій, і щоб, як наголосив член Ради ветеранів АТО при Чернігівраді Святослав Смолин, державні структури сповна виконували свої функції, а не прикривалися обмеженнями своїх повноважень.

— Ми докладно з’ясували ситуацію і тепер переходимо до конкретних дій — акцентував голова облдержадміністрації. — Якщо всі служби спрацюють як належить, будуть і виконані судові рішення, і сплачені штрафи, і позбавлення ліцензій. До речі, останній такий факт зафіксовано ще у 2016 році. Протягом 2017 – 2018 років жодної ліцензії не скасовано. А це означає, що про проблему якщо й говорили, то формально. Тепер же з кожної служби спитаємо: що конкретно зроблено і які практичні наслідки вжитих заходів.

Діяти маємо комплексно, злагоджено, оперативно. Тільки так можливо повернути пасажирські перевезення в області у цілком правове русло, — наголосив Олександр Мисник.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини