Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:49:29

П'ять чернігівських нардепів отримали гроші на проживання

29.01.2019   12:37Агенцiя

Депутатам Верховної Ради, які не мають житлоплощі в Києві або в радіусі 30 км від столиці, належить компенсація з бюджету. Гроші виділяють парламентаріям, вимушеним оплачувати житло в Києві - орендовану квартиру або номер в готелі.

Верхній поріг - 650 гривень на добу. Саме в таку суму обходиться оренда однокімнатного готельного номера у відомчому готелі Державного підприємства «Готельний комплекс «Київ».

У 2018 році компенсацію отримували 176 депутатів з 423. Така відповідь на запит «Українських новин» дали в апараті Верховної Ради. При цьому 162 з них вибрали гроші по максимуму.

Максимальна сума компенсації - 650 гривень помножені на 365 днів. Тобто - 237 тисяч 250 гривень на рік. Виплата налічується помісячно. Наприклад, в грудні 2018 року - вийшло по 20 тисяч 150 гривень.

У списку депутатів, які отримали компенсацію за житло - п'ятеро народних обранців від Чернігова і Чернігівської області. Всі вони отримали пл. 237 тисяч і 250 гривень.

Це: Василь Амельченко і Олег Купрієнко (обидва - Радикальна партія), Анна Романова (Самопоміч), Олександр Кодола (Народний фронт) і Олег Дмитренко (Блок Петра Порошенка).

Відповідно до їхніх майнових декларацій, всі п'ятеро зареєстровані в Чернігові, і житлову нерухомість мають тільки в нашому місті (Олег Дмитренко - ще і в Варві). При цьому Василь Амельченко зовсім не має власного житла і задекларував лише орендовану квартиру в Києві.

Цікаво, що у чотирьох з п'яти депутатів є солідні заощадження, які у багато разів перевищують розмір компенсації за проживання в Києві.

Так, Олег Дмитренко у 2018 році задекларував 1,85 мільйона гривень (за себе, дружину і батька), Василь Амельченко - 5,4 міллліонов гривень і 170 тисяч доларів, сім'я Олега Купрієнко - 235 тисяч доларів і 800 тисяч гривень, Олександр Кодола з дружиною - 57 тисяч доларів і 150 тисяч гривень.

У Анни Романової таких заощаджень немає, але в 2017 році вона придбала автомобіль Lexus вартістю 708 тисяч гривень. Це в три рази більше, ніж річна компенсація від Верховної ради.

У решти депутатів-чернігівців (Сергій Березенко, Максим Микитась, Валерій Дубіль, Анатолій Евлахов, Олег Ляшко, Валерій Давиденко) або членів їх сімей є житло в Києві. Компенсацію вони не отримували.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини