Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:04:52

Тільки за минулий тиждень до травмпункту звернулося більше 330 осіб, із них 30 госпіталізовано

29.01.2019   10:16

Ожеледиця, негода та недостатній стан готовності міста до зимових погодних умов спричинив суттєве зростання звернень до травмпунктів. Зокрема, до травмпункту другої міської лікарні лише за один тиждень, минулий, звернулося більш 330 осіб, 30 з яких − негайно госпіталізовано.

За інформацією завідувача травматологічного відділення Чернігівської міської лікарні №2 Сергія Кушніра, такого завантаження у травмпункті та травматологічному відділенні не було за всі 26 років існування медичного закладу.

− Жодного року не було так, щоби відділення працювало з таким перевантаженням – 88 осіб лікуються у відділенні, яке розраховано на 60 ліжок! Такого не було, щоб за тиждень провели 28 планових оперативних втручань. Усім пацієнтам надана кваліфікована медична допомога, – коментує Сергій Кушнір.

Як додав лікар-травматолог Ігор Хандога, який був черговим у травмпункті 24 січня, у середньому щодня звертається близько 60 осіб, з яких майже дві третини – це ті, хто травмований на вулиці. В основному, це травми верхніх та нижніх кінцівок, травми грудної клітки, голови.

Аби не потрапити на лікарняне ліжко, наголошують лікарі, треба уважніше дивитися під ноги, при падінні групуватися та носити спеціальне зимове взуття з протекторами.


Управління охорони здоров'я Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.