Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:47:30

Чернігівський рибоохоронний патруль за тиждень викрив 25 порушень правил рибальства

23.01.2019   09:17Агенцiя

В період з 14 по 22 січня Чернігівським рибоохоронним патрулем, в ході проведення рибоохоронних рейдів виявлено 25 порушень правил рибальства, з них 11 грубих (із застосуванням заборонених знарядь лову) порушень правил рибальства, 12 порушень любительського лову за ч.3 ст.85КУпАП, 2 порушення порядку збуту водних біоресурсів за ст.88-1 КУпАП.


В ході перевірки законності реалізації водних біоресурсів, на місцевому ринку в селищі Ріпки, 18 січня затримано місцевого жителя, який без необхідних документів продавав 1,4 кг живої риби – щука. На громадянина складено протокол за ст.88-1 КупАП.

Санкція ст.88-1 КупАП передбачає накладення штрафу від 540 грн до 1700 грн.Матеріали передано до Ріпкинського районного суду для прийняття рішення про притягнення правопорушника до відповідальності.

Цієї зими погода розпорядилась так, що вже з початку січня почались спостерігатись явища задухи риби. Риба в значній кількості припливає до ополонок щоб вдихнути повітря, якого так не вистачає під товстим шаром криги та снігу. Цим не забарилисяскористатися несумлінні рибалки, які замість того щоб допомогти рибі вижити в зимовий період, вийшли на водойми з остями.З початку року інспекторами Чернігівського рибоохоронного патруля вилучено 30 одиниць остей, за допомогою яких знищено 24,8 кг риби, чим завдано збитків рибному господарству на 14501 грн.

Тільки, протягом минулого тижня вилучено 15 одиниць остей.

Так, 18-19 січня на озерах в Куликівському, Ріпкинському, Менському районах затримано 10місцевих жителів, які за допомогою остей виловлювали рибу. Інспектори Чернігівського рибоохоронного патруля діяли на випередження, порушники не встигли завдати збитків рибному господарству.На порушників правил рибальства складені протоколи про адміністративні правопорушення та проведено роз’яснення, щодо заборони використанняколючих знарядь лову до яких відносяться і ості.

19 січня на озері поблизу с.ХибалівкаКуликівського району затримано двох чоловіків, які також рибалили за допомогою остей. Перший виявився місцевим жителем, який виловив 2 шт. плітки завдавши збитків на суму 170 грн. Інший -  житель м.Ніжин, виловив 2 щуки, завдавши збитків на суму 680 грн.

На всіх правопорушників складені протоколи про адміністративну відповідальність за ч.4 ст.85 КУпАП. Адміністративні матеріали направлені до районних судів області для притягнення правопорушників до відповідальності. Риба і заборонені знаряддя вилучені.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини