Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 04:07:32

Відбулося засідання оперативного штабу, на якому обговорювалася ситуація щодо поширеності грипу та ГРВІ в області

21.01.2019   15:05Агенцiя

Відбулося чергове засідання оперативного штабу, на якому обговорювалася ситуація щодо поширеності грипу та ГРВІ в області, уточнені маршрути госпіталізації вагітних з тяжким перебігом хвороби, стан готовності лікувально-профілактичних закладів до роботи в епідемічний період, стан забезпеченості лікарськими засобами, проведення вірусологічних обстежень, подання екстрених повідомлень до відділень до ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр» та проведення превентивних заходів щодо поширення захворюваності в області.



Голова штабу, заступник начальника Управління охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Пулін повідомив, що за 03 тиждень 2019 року в області захворіло 9032 особи, з них 4263 дитини, рівень захворюваності вище епідпорогу на 4,1%. Госпіталізовано 2137 осіб, з них 1554 дитина (72,7%).

По м. Чернігову захворіло 504 особи, з них дітей – 462 (94,7%), рівень захворюваності вище епідемічного порогу на 5,4%.

На звітному тижні найбільше перевищення епідемічного рівня захворюваності на грип та ГРВІ зареєстровано у Бахмацькому, Коропському, Н.- Сіверському, Ріпкинському, Семенівському, Чернігівському та Сновському районах.

З початку епідсезону 2018-2019 років вірусологічною лабораторією досліджено біологічний матеріал від 71 хворого на ГРВІ, грип(?) жителів області, у 47 хворих виділено віруси грипу типу А. З початку епідсезону зареєстровано 8 летальних випадків від грипу (Бахмацький, Борзнянський, Городнянський райони та 5 випадків в м. Чернігів).

За інформацією заступника генерального директора КП «Ліки України» Лариси Мартиненко  в мережі аптек області наявний запас швидких тестів для якісного виявлення антигенів вірусів грипу типу А та типу В. Питання забезпечення препарату Таміфлю та вакцини для щеплення проти грипу знаходиться на постійному контролі адміністрації підприємства.
Лікарі наголошують, не такий страшний грип, як ускладнення після нього. Тому, якщо  у вас звилися ознаки хвороби – обов’язково зверніться до свого сімейного лікаря, терапевта або педіатра.

Крім того, слід пам’ятати, що дієвим засобом профілактики грипу є вакцинація. Вакцина захищає від усіх актуальних штамів грипу, є безпечною та ефективною.

 
Прес-служба Управління охорони здоров’я Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини